Nogomet

Almunia: "Messi može što želi, kad želi"

Borna Rupnik • srijeda, 07.04.2010.
Almunia: "Messi može što želi, kad želi"
Foto: EPA

I igrači Arsenala odali su priznanje Lionelu Messiju nakon sjajne izvedbe u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka...

Manuel Almunia dugo će pamtiti utakmicu u Barceloni. Na svojoj je koži osjetio sve sposobnosti Lionela Messija, koji ga je matirao čak četiri puta i osigurao svojoj momčadi nastavak natjecanja.

"Protiv njega morate pokušati unaprijed dokučiti što će napraviti. Nažalost, to je vrlo teško jer je iznimno spretan i može učiniti što god želi, kad god želi", jasan je bio španjolski vratar poslije utakmice.

"Najbolji je na svijetu, a nama preostaje usredotočiti se na nastupe u prvenstvu. Moramo dati sve od sebe već u sljedećoj utakmici", kaže Almunia.

Danski napadač Nicklas Bendtner uspio je uzdrmati Barcelonu postizanjem vodećeg pogotka, ali radost engleskog predstavnika nije bila dugog vijeka. "Izjednačujući je pogodak bio malo smiješan jer smo im darovali loptu, a Messijeva je završnica bila odlična", rekao je.

"Potom su samo nastavili zabijati, a teško je vraćati se iz minusa na njihovom terenu, pogotovo kad imaju fenomenalnog Messija koji se pokazao u najboljem svjetlu", istaknuo je Bendtner.

No, dijeli mišljenje svog trenera i sportski priznaje poraz: "Ponekad se dogode takvi porazi. Barcelona je bila bolja, jača i pružila uistinu dobar nogomet. Kad smo već izgubili, drago nam je da nas je netko nadigrao i tako svladao".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!