Nogomet

Halilhodžić: "Erikssona čeka težak posao"

Nikola Vlahović • četvrtak, 08.04.2010.
Halilhodžić: "Erikssona čeka težak posao"

Vahid Halilhodžić bio je izbornik Obale Bjelokosti od 2008. godine pa sve do neuspjeha na Kupu nacija. Naime, njegova momčad ispala je u četvrtfinalu od Alžira.

Nakon što je Obala Bjelokosti neuspješno završila natjecanje na Kupu nacija, smijenjen je izbornik Vahid Halilhodžić. Nakon njegove smjene mnogo se špekuliralo s raznim imenima koji su trebali preuzeti Slonove.

Nakon duge potrage, reprezentaciju Obale Bjelokosti preuzeo je Sven-Göran Eriksson, koji će ih voditi na Svjetskom prvenstvu. Premda reprezentaciju Obale Bjelokosti predvode sjajni igrači poput Drogbe, Emmanuela Ebouea, Kolo Tourea, Halilhodžić smatra da toj reprezentaciji nedostaje zajedništvo.

Prisjetio se dana provedenih na klupi Slonova, te je zaključio da to nije dobra ekipa. "To je momčad koja ima sjajne igrače, ali nije dobra ekipa zbog jaza među igračima. Neki igrači ne žele igrati ako igra netko tko im ne odgovara. Ja sam imao posao da to sve uskladim i smatram da je poraz od Alžira bio dobar jer je ukazao ne sve probleme unutar reprezentacije", rekao je Halilhodžić.

Bivši izbornik Obale Bjelokosti osvrnuo se i na svog nasljednika i poručio mu da ga čeka težak posao. "Imao sam nekoliko mjeseci da smanjim tu ljubomoru među igračima i donekle sam u tome uspio. Eriksson će imati puno manje vremena, oko dvadesetak dana i neće moći riješiti te probleme unutar ekipe", zaključio je Vahid.

Obala Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu nalazi se u skupini G, zajedno s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!