Rukomet

Nitko više nije izrazit favorit

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2010.
Nitko više nije izrazit favorit
Foto: Davor Sajko

Ždrijeb četvrtine finala rukometne Lige prvaka odlučio je da se već u ovoj fazi natjecanja sastanu dva velikana, Ciudad Real i HSV. Barcelona će nakon dvije pobjede protiv hrvatskog prvaka u borbu protiv Veszprema, a uzbuđenja neće manjkati niti u preostala dva dvoboja. Smatraju tako i predstavnici osam najboljih klubova...

Ciudad Real - HSV

Iza Ciudada i HSV-a već su dvije odigrane utakmice, u skupini C sastali su se u listopadu prošle godine. U oba je susreta pobjede upisao Ciudad Real, na gostujućem su terenu Metličić i društvo slavili rezultatom 32:26, dok su pred vlastitim navijačima slavili pobjedu od dva pogotka razlike (30:28).

Vezane vijesti

HSV naših Lackovića, Duvnjaka i Vorija natjecanje je po skupinama završio na drugom mjestu sa četiri boda iza prvoplasiranog španjolskog sastava.

"Naša je reakcija na ždrijeb jednaka kao i prošlih godina. Svake godine igramo protiv Ciudada pa tako i ove, s tim da će nam u ovogodišnjem izdanju ovo biti drugi put. Po meni, osvojiti Ligu prvaka znači pobijediti Ciudad Real. Bilo to u polufinalu ili finalu, tako svejedno za nas", reakcija je predstavnika HSV-a, Christiana Fitzeka na ishod ždrijeba.

Kao jedina momčad koja u dosadašnjem dijelu natjecanja broji samo pobjede Ciudad će i u dvoboj s HSV-om uči kao favorit no ponovno igranje s Nijemcima niti njih ne veseli. "Bit će to drugi put protiv HSV-a i mislim kako niti jedna niti druga momčad nije željela dobivenog protivnika. Teško je po drugi, odnosno treći put igrati protiv takve momčadi", misli Luis Miguel Lopez.

Rhein-Neckar Löwen - Kiel

Ždrijeb ove godine nije bio naklonjen njemačkim predstavnicima. HSV je donio branitelja naslova, a Rhein-Neckar Löwen i Kielu međusobni dvoboj. Osim što se ova dva sastava vrlo dobro poznaju iz domaćeg prvenstva, prošle su godine snage odmjerili u polufinalnom dvoboju. U finale se plasirao Kiel nakon uvjerljive pobjede (37:23) i minimalnog poraza (30:31).

"Igrali smo protiv Kiela i prošle godine i sve se zna. Utakmica će naravno biti jako zahtjevna, Kiel je favorit no mi ćemo sve pokušati kako bi izašli kao pobjednici", dojmovi su Davida Slezaka iz Löwena.

Predstavnike Kiela koji su prisustvovali ždrijebu također nije oduševila činjenica što će se za polufinale morati boriti protiv suparnika iz domaće lige. "Ždrijeb nam je donio snažnu momčad, vidjet ćemo dvije uzbudljive i zanimljive utakmice. Znam da treneru i igračima nije drago što se radi o međusobnom dvoboju dva njemačka predstavnika, ali sigurna sam da nitko neće podbaciti", izjavila je nakon ždrijeba Sabine Holdorf-Schust.

Barcelona - Veszprem

Mađarski Veszprem, u čijim redovima igra naš Renato Sulić, za protivnika u četvrtfinalu dobio je Barcelonu. Iako iz Španjolske stižu komentari kako su u natjecanju ostale samo snažne momčadi koje imaju podjednake šanse, uloga favorita ipak je na njima.

"Utakmica u Mađarskoj bit će teška, nabijena željom domaćina i potpomognuta atmosferom s tribina. Uostalom, u ovu fazu natjecanja ne prolaze slabe momčadi i svaka je utakmica poput finala. Bit će teško, očekivanja su velika i dat ćemo sve od sebe da ih i ispunimo", najacio je četvrtfinale Xavier O`Callagan.

Da su izgledi za prolazak dalje veći njihovom protivniku svjesni su u mađarskom klubu, susret na vlastitom terenu drže ključnim za iznenađenje. Nakon ždrijeba važnost domaćeg terena istaknula je i predstavnica Eva Zambo. "Mislim da smo dobili najjaču momčad u ovom trenutku. Bit će teško, no nadu nam ostavlja druga utakmica koju ćemo odigrati na vlastitom terenu."

Čehovski Medvedi - Montpellier

U četvrtom će se dvoboju susresti Čehovski Medvedi i Montpellier. Baš kao iza Ciudada i HSV-a i iza ova dva sastava dvije su utakmice iz početne faze natjecanja kada se još igralo po skupinama.

Francuska je momčad skupinu A završila na prvom mjestu sa 17 bodova, tri više od Medveda, a pripale su im i pobjede u oba susreta. Domaću su utakmicu rukometaši francuskog predstavnika završili rezultatom 33:28, dok su u Rusiji slavili zahvaljujući jednom pogotku razlike (28:27).

"Dobro znamo mogućnosti Čehovskih Medveda, igrali smo s njima u istoj skupini. Bit će to dva velika susreta, iscrpljujuća, kako za nas tako i za njih", smatra Remy Levy.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov09.04.2010. u 17:09
    isto ja mislim da prolaze barca, ciudad, kiel i montpellier...
    irilov