Nogomet

Kriv je Samir Toplak

Ivana Strahija • četvrtak, 08.04.2010.
Kriv je Samir Toplak
Foto: Davor Sajko

Pepelom se na današnjoj konferenciji za novinare posipao trener Varteksa Samir Toplak nakon poraza u polufinalu Hrvatskog kupa od Šibenika.

Bez obzira na sva kuloarska nagađanja, Varteksov trener Samir Toplak ostaje pri svome: Varaždinci su izgubili jer su igrali slabo, a za to je kriv strah, kojeg je uzrokovao pritisak nametnut upravo od strane trenera.

"Od subote i pobjede od 5:1 svoje sam igrače uvjeravao da možemo pobijediti, da nam je polufinale Kupa utakmica sezone te sam time na njih stavio preveliki pritisak. Jednostavno su se uplašili nakon što smo ostali s igračem više, uplašili su se mogućnosti pobjede. Kriv sam samo ja i moja kriva priprema utakmice", rekao je Toplak.

Bez isplata

Ujutro Toplaka na stadionu nije pričekao red onih koji su se kladili protiv Varteksa, odnosno nitko ga nije uzeo za riječ i zatražio da isplati dobitak. Na druženju s novinarima varaždinski strateg kazao je da je mirno spavao, a ujutro se mogao pogledati u ogledalo: "U ovoj državi je sve negativno i meni čak neki sugeriraju da posumnjam u igrače. Tvrdim da smo čisti, pa neka svatko misli što želi."

Bez obzira na podignutu ručnu, na prehitrog Zeca i na posve drukčije, bolje izdanje Šibenčana koji nisu bili ni slični onoj ekipi od subote, ostaje činjenica da je Varteks igrao ispod svake razine, jer koliko u napadu nisu mogli Varaždinci s loptom proći pred šibenski gol toliko su problema imali u obrani i u sprječavanju pogubnih kontranapada.

"Rekao sam svojim igračima na poluvremenu da moramo imati brzu i točnu loptu i da moramo natjerati Šibenčane da se namuče. No, dobili smo gol iz situacije jedan na četiri-pet, a Zec je prolazio kako je htio. Da imamo minutu odmora, time-out kao u nekim drugim sportovima, možda bih mogao do svojih stopera, smiriti ih i reći kako treba, ali ovako nisam mogao ništa", dodao je Varteksov trener.

Komentiralo se i rušenje ograde stadiona, što su White Stonesi uspjeli učiniti nakon primljenog pogotka. "Ne znam kako je došlo do toga da svi misle da je Šimek vratio navijačima baklju ubačenu na teren. On je samo htio da se utakmica što prije nastavi", objasnio je Toplak, a mi smo u međuvremenu saznali da je ograda već u postupku popravka.

Dobili smo i pojašnjenje onog što je u srijedu nakon utakmice ostalo nejasno, da su igrači na posljednjim atomima snage. Trener nije mislio na fizičku, već na psihičku snagu: "Iz utakmice u utakmicu dižem dečkima raspoloženje, ne znam koliko ću još dugo tako moći. Treba nam poticaj sa strane", rekao je Toplak misleći na plaću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2010. u 06:57
    Neeeeeeeeee. Pa već sam rekel - kriv sam ja.
    Obrisan korisnik