Košarka

Autsajderi ne igraju rekreativno

Ivana Strahija • subota, 10.04.2010.
Autsajderi ne igraju rekreativno
Foto: Ivana Strahija

Košarkaši KK Međimurja uvjerljivo su osvojili prvo mjesto A2 lige Sjever, na redu su kvalifikacije za najviši hrvatski rang natjecanja. Iako ne slove za favorite, Međimurci uvjeravaju da neće igrati rekreativno i da će svakome biti težak protivnik.

24. travnja započet će kvalifikacijski ciklus od deset kola, a pet tjedana po NBA rasporedu od dvije utakmice u sedam dana odlučit će koja dva najbolja kluba zaslužuju biti u najvišem hrvatskom rangu natjecanja. KK Međimurje, koje je uvjerljivi prvak Sjevera, nema na sebi imperativ ulaska u viši rang, no to ne znači da ambicije ne postoje.

"Najveća nam je prednost što nemamo bolesne ideje i megalomanske zamisli. Atmosfera u ekipi je odlična, takva neka i ostane i nema nikakvih problema", Šopar.

Vezane vijesti

"U A-2 ligi nismo bili favoriti pa smo uvjerljivo prvi. Ni u kvalifikacijama nismo favoriti, ali vjerujemo da možemo iznenaditi, posebno ako budemo imali podršku publike i dobru organizaciju. U svakom slučaju, nismo rekreativci i idemo punom snagom", najavio je predsjednik kluba Đorđe Gaćeša.

Na to se nadovezao trener Srećko Šopar, koji je rekao: "Uloga autsajdera nije nam strana, pa bi se svi trebali sjetiti da se košarka igra pet na pet, a počinje s 0:0 na semaforu i da nikome nije unaprijed zagarantiran ulazak u viši rang. Ipak, moramo biti svjesni da će nam deset kola u pet tjedana biti iznimno naporan podvig, a najviše se bojimo ozljeda. Zato idemo odigrati, uživati u igri i nadati se najboljem."

KK Međimurje za kvalifikacije se ipak pojačalo te u svoje redove dovelo mladog Josipa Bilinovca, reprezentativca Hrvatske kroz selekcije U18 i U19, nada se i U20: "Nemam iza sebe veliku karijeru jer sam još mlad, ali svi moramo negdje početi. Ja sam počeo u Širokom Brijegu, bio na posudbi u Grudama i evo me sad u Međimurju. Zbilja sam iznenađen koliko sam dobro primljen i sviđa mi se način na koji klub funkcionira", rekao je mladi košarkaš.

"Ima drugih koji su favoriti, ali sam siguran da mi možemo dobro odigrati. Nećemo igrati rekreacijski, nego svom snagom, i mislim da imamo dobru šansu", Gaćeša.

Dolazak Bilinovca važan je i zbog rasterećenja playmakera Maria Novaka: "On ima upalu Ahilove tetive, što ni ne čudi s obzirom na to koliko je teška uloga organizatora igre. Zato smo i doveli Josipa, mogu otvoreno reći da je on bio moj prvi izbor", objasnio je trener Šopar. Neslužbeno se doznaje da bi redove Međimurja mogao pojačati i vrsni krilni centar Mario Dundović, koji je već igrao u Međimurju i koji je sam kazao da je spreman pomoći klubu.

Za kvalifikacije će se, osim kroz trening, KK Međimurje pripremati i kroz prijateljske utakmice, a prva je na rasporedu već ove nedjelje 11. travnja, protiv Škole košarke Vindija. U srijedu 14. travnja Međimurci igraju protiv Velike Gorice, a u subotu 17. travnja protiv Križevaca.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!