Nogomet

Anelka zabrinut za Francusku

Ante Zovko • nedjelja, 11.04.2010.
Anelka zabrinut za Francusku
Foto: EPA

Francuski reprezentativac Nicolas Anelka oštro je kritizirao izvedbe svoje reprezentacije, rekavši kako im prijeti ispadanje sa Svjetskog prvenstva već u prvom krugu.

Nakon neuvjerljivih kvalifikacija, gdje ih je u skupini nadmašila Srbija i poslala ih u kontroverzne dodatne kvalifikacije s Irskom, francuska reprezentacija i dalje je na udaru kritika.

Nicolas Anelka zabrinut je za sudbinu Francuske, a o tome se i javno očitovao. "Ne možemo nastaviti dobivati nogometne lekcije kao protiv Španjolske. Moramo pronaći odgovore, a ako ne uspijemo, nije nemoguće da se vratimo kući nakon samo tri utakmice", izjavio je napadač Chelseaja u intervjuu za Orange Sport, a prenosi službena Fifina stranica.

"Ne mogu to objasniti - imamo igrače, imamo kvalitetu za postići nešto dobro. Ali u smislu pozicioniranja, taktike i sampouzdanja Španjolci su u nekom drugom rangu u odnosu na nas", osvrnuo se Anelka na posljednju prijateljsku utakmicu protiv europskih prvaka kad je Furija odnijela pobjedu od 2:0 na Stade de Franceu.

Čini se kako je napadač sugerirao izborniku Raymondu Domenechu da se ugleda baš na izabranike Vicentea del Bosquea. "Oni znaju kako igrati, znaju gdje idu, koje igrače koristiti. Kad je jedna strana blokirana, prebace se na drugu - znaju što je to nogomet", dodao je Anelka. "Ne možete izgubiti 2:0 na taj način - bilo je to uistinu apsurdno. Vjerujem da smo bili, a to znaju i svi ostali, "ubijeni" na terenu. Kao da prvoligaš igra s četveroligašem."

Francuska će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u skupini A s Urugvajem, Meksikom i domaćinom Južnoafričkom Republikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2010. u 14:42
    dobro znam da se u hrvatskoj treneri mijenjaju ko carape al nije mi jasno zasto ovi francuzi nisu zamijenili domenecha vec 4 godine igraju jadno, a i bez rezultata, i jos fraer zaprosi curu na zavrsnoj pressici kakav konj treba ga maknut
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2010. u 12:25
    ništa od njih dok god ih vodi klaun Domenech
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2010. u 12:10
    france,you have a mountain to climb :D
    Obrisan korisnik