Košarka

Banić MVP Eurokupa

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.04.2010.
Banić MVP Eurokupa
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatski reprezentativac i krilni centar Bizkaije, Marko Banić proglašen je za najkorisnijeg igrača Eurokupa u sezoni 2009./2010...

U svojoj petoj sezoni u Bilbau 25-godišnji Banić u velikoj je mjeri pomogao svom klubu da kao jedina neporažena momčad okonča regularni dio sezone i prva se kvalificira dalje. Stabilnost koju je hrvatski reprezentativac davao svojoj momčadi posebno je došla do izražaja prilikom oscilacija izvan Eurokupa kada je došlo i do promjene trenera.

Nakon što je prošle godine, u debi sezoni svog kluba u Euroligi, izabran u prvu momčad natjecanja, ove je sezone stiglo i pojedinačno priznanje. I to ono najveće vrijednosti.

Banić se istaknuo već u kvalifikacijama protiv Donjecka, u uzvratnoj je utakmici pružio najbolju ovosezonsku predstavu postigavši 28 poena uz stopostotni učinak šuta iz igre (10/10). Najboljim se pokazao i u susretima protiv Nymburka, u drugo je uzastopno polufinale ušao kao najbolji strijelac četvrtfinalne serije.

Osim Banića pojedinačne su nagrade u sezoni 2009./2010. pripale Victoru Claveru (Power Electronics Valencia) kao nadolazećoj zvijezdi Eurokupa i Iliasu Zourosu treneru Panellioniosa za najboljeg stratega natjecanja. Nando de Colo, Matt Nielsen, Devin Smith i Immanuel McElroy pridružili su se Baniću u najboljoj petorki, dok su mjesto u drugom momčadi našli Arthur Lee, Kostas Charalampidis, Dijon Thompson, James Augustine i Blagota Sekulić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx12.04.2010. u 20:48
    lijepo je čitat svakodnevno o uspjesima Hrvata (na ovom portalu sportskim), to je jako rijetko budući da nas ostali mediji bombardiraju crnom kronikom i rade sve da nas bace u despresiju. zato, bravo za sportnet.hr koji uvijek da novu vedrinu svojim čitateljima... i naravno, bravo Marko Banić...
    Zvrx
  • Obrisan korisnik12.04.2010. u 20:42
    svaka čast,veliki uspjeh i ovo treba na naslovnici držat
    Obrisan korisnik