Nogomet

Medulin ugostio najmlađe nogometaše

Mihaela Bradovski • utorak, 13.04.2010.
Medulin ugostio najmlađe nogometaše
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Medulin je od 6. do 10. travnja bio domaćin 11. Uskršnjeg turnira ZNS-a na kojem se natjecala 101 momčad u konkurencijama zagića, limača, mlađih i starijih pionira. Naslovi najboljih pripali su Ponikvama, Dinamu, prvoj momčadi Trešnjevke i Zadru…

U konkurenciji zagića, igrača rođenih 2001. i 2002. godine, za zlatnu se medalju borilo 11 momčadi; Dinamo, Croatia Sesvete, Lokomotiva, Lučko, Ponikve, Tekstilac, Trnje, Inter, Istra 1961, Spinut, Medulin 1921.

Zagići

1. mjesto: Ponikve
2. mjesto: Lokomotiva
3. mjesto: Dinamo

Finale je 5:4 pobjedom nad Dinamom izborila Lokomotiva. Regularni dio susreta završio je rezultatom 2:2, a najmlađi su se Lokosi pokazali sretnijima i spretnijima u raspucavanju s devet metara. I drugi je polufinalni susret, onaj između Ponikva i Trnja završio identičnim rezultatom, a uspješnijima su se u lutriji s devet metara pokazali zagići Ponikva.

U dvoboju za treće mjesto Dinamo je s uvjerljivih 5:0 nadvisio vršnjake Trnja dok je zlato otišlo u ruke zagića Ponikvi koji su protiv Lokomotive slavili s tijesnih 2:1. Osim zlatne medalje Ponikvama su pripale i one za najboljeg igrača (Lovro Banovec) i najboljeg vratara turnira (Fran Špagnut). Osam pogodaka je bilo dovoljno da nagrada za najboljeg strijelca pripadne Dinamovom Patriku Braunu.

Limači Dinama osvojili su prvo mjesto u konkurenciji 32 momčadi nešto starijih limača (igrači rođeni 1999. i 2000.). Snage su u spomenutim generacijama odmjerili mladi sastavi Dinama, Croatije iz Sesvete I i II, Lokomotive I i II, Lučkog I i II, Maksimira, Tekstilca, Ponikva, Španskog, Kustošije, Sesvetskog Kraljevca, Šparta Elektre I i II, Sloge Gredelj I i II, Trnja, Jaruna, Šibenika, Zadra, Intera I i II, Solina, Splita, Istre 1961, Reprezentacije nogometnog središta Velika Gorica, Oriolika, Virovitice, Spinuta, Arbanasa i Kopera.

Limači

1. mjesto: Dinamo
2. mjesto: Trnje
3. mjesto: Zadar

Dinamu je za nastup u finalu bila i više nego dovoljna 5:0 pobjeda nad Šibenikom, dok je Trnje rezultatom 3:1 slavilo protiv Zadra. U dalmatinskom okršaju za treće mjesto uspješniji su bili mladi Zadrani postigavši dva, a ne primivši niti jedan pogodak. Još je uvjerljivija bila finalna pobjeda "modrih" nad Trnjem (3:0).

U skladu s prikazanim nagrađeni su Tom Alen Tolić i Marko Živković iz pobjedničkog sastava, prvi nagradom za najboljeg igrača turnira, a drugi za najboljeg vratara. Najviše pogodaka (10) postigao je Marko Đira iz Šibenika.

U kategoriji mlađih pionira (1997./1998.) nastupile su iduće momčadi: Dinamo, Croatia Sesvete I i II, Lokomotiva I i II, Lučko, Maksimir, Špansko, Trešnjevka I i II, Trnje I i II, ZET, Dubrava, Tekstilac, Radnik Legea, Sesvetski Kraljevec, Polet SK, Brezovica, Jarun, Šparta Elektra, Zadar, Inter, Šibenik, Solin, Istra 1961, Medulin 1921, Reprezentacija nogometnog središta Velika Gorica, Oriolik, Arbanasi, Koper i Tomislav iz Tomislavgrada.

Mlađi pioniri

1. mjesto: Trešnjevka I
2. mjesto: Croatia Sesvete I
3. mjesto: Dinamo

Polufinalna utakmica između Istre 1961 i sesvetske Croatije I završila je pobjedom zagrebačkog sastava (4:1). Drugi se finalist nakon regularnog vremena nije znao (0:0), pa su mladi nogometaši Trešnjevke I i Dinama pristupili pucanju s 11 metara. Dvoboj je završio rezultatom 5:4 u korist Trešnjevke. Dinamo se jačim sastavom pokazao u borbi za treće mjesto kada je s četiri pogotka razlike pobijedio vršnjake iz Pule.

Finale je pripalo prvoj momčadi Trešnjevke, nad Croatijom su slavili rezultatom 2:0. Najboljim vratarem proglašen je Slaven Ružić iz pobjedniče momčadi, najbolji igrač je Croatijin Matija Fintić dok je s devet pogodaka turnir kao najefikasniji završio Luka Perić iz Trnja I.

Stariji su se pioniri (1995./1996.) natjecali u konkurenciji 26 klubova; Dinamo, Croatia Sesvete, Lokomotiva I i II, HAŠK, Maksimir, Trnje I i II, Jarun I i II, Dubrava I i II, Trešnjevka, ZET, Šparta Elektra, Sesvetski Kraljevec, Sloga Gredelj, Zadar, Inter, Istra 1961, Solin, Reprezentacija nogometnog središta Velika Gorica, Arbanasi, ŠN Batrina, Koper i Tomislav iz Tomislavgrada.

Stariji pioniri

1. mjesto: Zadar
2. mjesto: Koper
3. mjesto: Lokomotiva I

Jedina momčad iz Zagreba koja se plasirala u polufinale ona je Lokomotive, no korak do finala zaustavio ih je kasniji pobjednik Zadar (2:0). Solin i Koper odmjerili su snage u drugom polufinalnom dvoboju, a identičnim je rezultatom slavila slovenska momčad. Boljim izvođenjem udaraca s 11 metara treće su mjesto osvojili stariji pioniri Lokomotive (0:0; 5:3), a i dvoboj dvije najbolje momčadi nije odlučen nakon regularnog dijela. Ukupnim rezultatom 4:3 zlato su osvojili mladi Zadrani.

Roberto Viduka (Zadar) proglašen je za najboljeg igrača turnira, a njegov suigrač Dominik Livaković za najuspješnijeg čuvara mreže. Članu prve momčadi Jaruna Matku Vukičeviću pripala je nagrada za najboljeg strijelca (devet pogodaka).

Na turniru je nastupilo oko 1600 igrača, odigrane su 233 utakmice i postignuta su 822 pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!