Vodeni sportovi

Trijumf Draganje u Banja Luci

Maja Giljanović • nedjelja, 18.04.2010.
Trijumf Draganje u Banja Luci
Foto: Davor Sajko

Vlasnik srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine Duje Draganja je ozbiljno prionuo poslu na Međunarodnom plivačkom mitingu u Banja Luci. Akademski plivački klub "22. april" odabrao je Splićanina za svog promotora, a 27-godišnjak im se odužio trijumfom u utrci na 50 metara delfin.

Organizator Međunarodnog plivačkog mitinga u Banja Luci Akademski plivački klub "22. april" za promotora je svog prvog izdanja organiziranog u povodu Dana Grada odabrao srebrnog na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. Duju Draganju, a Splićanin je svoju ulogu ozbiljno shvatio i slavio u utrci na 50 delfin.

Draganja je u prvom ovogodišnjem službenom nastupu isplivao 25,03 i iza sebe na drugom mjestu Slovenca Roberta Žgobara ostavio više od pola sekunde (25,59), a klupskog kolegu Luku Lenardića na trećem gotovo sekundu (25,96). 25,03 Draganje je dvije sekunde slabije od njegovog osobnog i hrvatskog rekorda isplivanog prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu (23,03) i prvi pokazatelj 27-godišnjaku i treneru mu Goranu Kežmanu za Europsko prvenstvo u Budimpešti od 9. do 15. kolovoza.

U banjalučkom Olimpijskom bazenu nastupa 427 natjecatelja iz hrvatskih, slovenskih, srpskih i BiH klubova, a uz Draganju i Dubravu nastupili su i Zagrebački plivački klub i Zadar. Nakon 18 od 34 discipline Dubrava na listi uspješnosti zauzima treće mjesto, ZPK je peti, a Zadar dijeli 19. poziciju od 24 kluba koliko ih je u pet kategorija (seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i pioniri) osvojilo najmanje jednu medalju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!