Vodeni sportovi

Grci u Gružu u srpnju

Maja Giljanović • utorak, 20.04.2010.
Grci u Gružu u srpnju
Foto: Sandro Donda

Odgođenu utakmicu posljednjeg šestog kola u Skupini B kvalifikacija za završni turnir najboljih reprezentacija svijeta Hrvatska i Grčka će odigrati 4. srpnja. Grci će izborniku Ratku Rudiću poslužiti kao generalna proba manje od 10 dana prije puta u Niš na otprije osigurani Final Eight.

Svjetska organizacija vodenih sportova utakmicu je posljednjeg kola u Skupini B kvalifikacija za završni turnir Svjetske lige između Hrvatske i Grčke odgodila za dva i pol mjeseca. Utakmica u Gružu je trebala biti odigrana danas, ali je zbog poremećaja u zračnom prometu izazvanog erupcijom vulkana na Islandu za njen novi termin odabran 4. srpnja.

Jedina utakmica u europskom dijelu kvalifikacija koja nije platila danak širenju vulkanskog oblaka između Rumunjske i Turske odigrat će se prema prvotnom rasporedu danas, utakmica između Španjolske i Srbije preraspoređena je na 27. travnja, Crna Gora i Italija igraju 28. travnja, Rusija i Makedonija 27. travnja ili 4. svibnja, a Francuska i Njemačka 1. lipnja.

Vezane vijesti

Gostovanje Grčke u Dubrovniku nema utjecaja na rasplet Skupine jer prednost Hrvatske nakon pet kola ispred Grka iznosi nedostižnih pet bodova. Igrači Ratka Rudića u prošlom su kolu obavili svoj dio zadatka i pobijedili u Rusiji (12:7), a pomogla je i Makedonija koja je ljute rivale Grke prošli mjesec svladala u Skoplju (7:6).

Final Eight se igra u Nišu na bazenima SC Čair od 13. do 18. srpnja, prošle godine u Podgorici osvojene medalje brane zlatna Crna Gora, srebrna Hrvatska i brončana Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!