Zimski sportovi

Bez šansi protiv Mađarske

Krešimir Ferlak • utorak, 20.04.2010.
Bez šansi protiv Mađarske
Foto: Davor Sajko

U trećem kolu Svjetskog prvenstva Divizije 1, skupine B hokeja na ledu u Ljubljani, hrvatski oklopnici poraženi su od susjednih Mađara s visokih 8:0. Naši reprezentativci nažalost nisu pružili značajan otpor momcima Teda Satora.

Bez previše nadanja Hrvatska je ušla u susret s Mađarskom, ipak je riječ o velikoj razlici u kvaliteti. Mađari su puno napredovali zadnjih godina, a našim ljubiteljima hokeja neki od tih igrača su vjerojatno i poznati, jer čak dvanaest igrača igra za Albu Volan, koja je igrala EBEL, a izbornik Mađara je trener Medveščaka Ted Sator.

Sve to ipak nije nimalo pomoglo našim igračima i susret je praktički riješen već u prve četiri minute nakon što su za Mađarsku zabili Vas i Fekete. Do kraja prvog perioda zabio je i Imre Peterdi, koji je do kraja utakmice postigao i hat-trick. Najefikasniji je bio drugi period kada su osim Peterdija još zabili Ladanyi, Svasznek i Magosi, za konačnih i visokih 8:0.

Treći period su naši reprezentativci ipak odigrali nešto bolje, nisu primili pogodak, ali nažalost nisu niti našli put do mreže Mađara, pa da barem ne ostanemo na nuli. Kroz cijeli susret naši su zaprijetili osamnaest puta, dok je Mađarska imala 44 udarca, a Vanja Belić je odigrao sasvim solidno i obranio 36 pokušaja naših susjeda.

Kao što se i očekivalo, naši će ostanak u Diviziji 1 tražiti u posljednjoj utakmici turnira, u petak protiv Južne Koreje. Korejci su danas izgubili od Poljske s 5:2 i također imaju tri poraza. Biti će to odlučujući susret, a vjerujemo da će naši reprezentativci još jednom izboriti ostanak u drugom razredu svjetskog hokeja.

U posljednoj utakmici trećeg kola, domaćini natjecanja su teže od očekivanog svladali Veliku Britaniju. Naime, pobjedu su izborili tek u produžetku, a pogodak za slavlje Slovenije od 4:3 postigao je Žiga Jeglič u drugoj minuti produžetka. Nakon tri utakmice jedino Mađarska ima tri čiste pobjede i utakmica između Slovenije i Mađarske posljednjeg dana odlučiti će putnika u elitnu diviziju.

Svjetsko prvenstvo, Divizija 1, skupina B, 3.kolo:

Južna Koreja – Poljska 2:5

Mađarska – Hrvatska 8:0

Slovenija – Velika Britanija 4:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!