Nogomet

Petrić: "Domaće finale je motiv više"

Ante Zovko • srijeda, 21.04.2010.
Petrić: "Domaće finale je motiv više"
Foto: Davor Sajko

Mladen Petrić u četvrtak će protiv Fulhama za svoj HSV igrati svoje drugo polufinale Europske lige zaredom. Naš reprezentativac kaže kako se svi u klubu nadaju da će još jednom ove sezone u Europi zaigrati na svojoj Nordbank Areni.

Nakon prošlogodišnjeg nokauta u polufinalu Kupa Uefe od Werdera, HSV ima priliku za popravak protiv najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Europske lige, engleskog Fulhama.

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić sa svojim će HSV-om pokušati probiti se u finale koje se igra gdje i prva polufinalna utakmica u četvrtak. "Pritisak postoji, ali pozitivan. Kad imate priliku igrati finale na svojem terenu, to možete iskoristiti kao dodatnu motivaciju", izjavio je Petrić za službenu Uefinu stranicu.

Još su živa sjećanja na lanjsku tešku eliminaciju od Werdera, kad je HSV iz Bremena donio prednost od 1:0 te poveo kod kuće, ali ispao nakon poraza 3:2. "Eliminirani smo, iako po mojem mišljenju to nije bilo zasluženo. Ali događa se. Ne trebamo se previše osvrtati na pogreške koje smo tada napravili. Mislim da sada imamo jaču, kvalitetniju momčad, i ako to uspijemo demonstrirati, nadam se da će biti bolje nego prošli put", optimističan je Petrić.

Trener Bruno Labbadia osim Petrića u napadačkoj liniji može računati i na Marcusa Berga i Ruuda van Nistelrooija. Naš reprezentativac ima visoko mišljenje o velikom Nizozemcu. "Dugo je bio ozlijeđen i nedostajala mu je igra, ali možete vidjeti kako napreduje iz utakmice u utakmicu te pronalazi svoj igrački stil. Naravno, morate se prilagoditi novoj momčadi, a to mu je u dobroj mjeri pošlo za rukom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!