Tenis

Ančiću set, Machadu meč

Maja Giljanović • srijeda, 21.04.2010.
Ančiću set, Machadu meč
Foto: Dejan Popek

Gotov je pojedinačni turnir za svu trojicu hrvatskih tenisača na 30.000 € vrijednom Challengeru u Rimu. Prvo kolo nije prošao Ivan Dodig, bolji od njega Antonio Veić je izgubio u osmini finala, a bez četvrtfinala je ostao i Mario Ančić.

Izgubio je i posljednji hrvatski adut u pojedinačnom turniru na 30.000 € vrijednom Challengeru u Rimu, nakon Ivana Dodiga kojeg je u ponedjeljak u prvom kolu izbacio Antonio Veić (6:2, 6:3), Veića kojeg je ranije danas pobijedio Daniel Köllerer (6:1, 6:2), svoj nastup je završio i Mario Ančić (437.).

Nakon 6:4, 6:4 u prvom kolu protiv Juliana Reistera što je prva pobjeda Splićanina na zemljanoj podlozi od sredine svibnja prošle godine u Kitzbühelu Ančić je u osmini finala protiv petog nositelja Ruija Machada poklekao u trećem setu.

Ančić je osvojio prvi set (6:4), Portugalac mu je uzvratio u drugom (6:4) i osvojio prva četiri gema odlučujućeg trećeg. Ančić nije odustajao, vratio je oba breaka, izjednačio na 4:4, poveo i 5:4, ali za više nije bilo daha. Najbolji portugalski igrač i od Ančića bolje rangiran više od 300 mjesta, Machado (116.) je osvojio sljedeća tri gema i nakon izjednačena dva sata tenisa slavio 7:5.

Ančić i Dodig su poput Veića i Kazahstanca Jurija Šukina izborili četvrtinale parova. Hrvatski reprezentativci su druge nositelje Tomasza Bednjareka i Mateusza Kowalczyka izbacili u produljenom tie-breaku trećeg seta (6:3, 6:7, 10-7) i izborili meč protiv Rusa Denisa Macukeviča i Ančiću ovog tjedna suđenog Reistera (6:3, 6:4 protiv Talijana Di Maura i Nasa).

Rim, osmina finala:
ANČIĆ (Hrvatska) - Machado (Portugal, 5) 6:4, 4:6, 5:7

1. kolo parova:
ANČIĆ/DODIG (Hrvatska) - Bednjarek/Kowalczyk (Poljska, 2) 6:3, 6:7(6), 10-7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!