Zimski sportovi

Capitalsi i Bruinsi korak do polufinala

Krešimir Ferlak • četvrtak, 22.04.2010.
Capitalsi i Bruinsi korak do polufinala

Nakon prvotnih iznenađenja, stvari pomalo dolaze na svoje mjesto, barem kod nekih parova. Washington opet izgleda kao prva momčad lige i treba im još pobjeda za polufinale, a nakon pogotka Miroslava Satana u produžetku, isto vrijedi i za Boston Bruinse. Vancouver je s druge strane, izjednačio seriju protiv Los Angelesa.

Kako sada stvari stoje, ključni trenutak serije između Washingtona i Montreala bio je u drugom susretu, kada su Canadiensi prosuli vodstvo od 4:1. Bio je to težak udarac za njih i još se nisu oporavili. U noćašnjem susretu, Montreal je imao vodstvo u jednom trenutku, ali na kraju su poraženi s uvjerljivih 6:3.

Flyersi bez Cartera i Gagnea

Philadelphia je stigla na pobjedu od eliminacije New Jerseya, ali to će morati učiniti bez svojih važnih napadača, Jeffa Cartera i Simona Gagnea. Obojica su ozlijedila nogu i moraju na operaciju! Gagnea neće biti tri tjedna, a Carter je izgubljen do kraja doigravanja. Iako vode 3-1 u seriju, težak je ovo udarac za Flyerse, i vidjet ćemo kako će ekipa reagirati u večerašnjem susretu bez dva bitna igrača.

Za Capitalse je proigrao i Alex Ovečkin, koji je uhvatio pravu formu, nakon malo slabijeg starta doigravanja. Upravo je on doveo svoju momčad u vodstvo sredinom prvog perioda, a Canadiensi su to okrenuli golovima Mikea Cammallerija i Briana Gionte. Međutim, samo sedam sekundi prije kraja drugog perioda izjednačuje Mike Knuble u situaciji s igračem manje i baca Canadiense u očaj.

Treći dio je išao po scenariju gostiju, u razmaku manjem od minute zabili su Ovečkin i Jason Chimera, a ubrzo je i Knuble precizan drugi puta na susretu. Malu nadu domaćinima vratio je Dominic Moore, ali nije to ništa vrijedilo, još je na samo kraju Nicklas Backstrom potvrdio slavlje Capitalsa. Serija se sada vraća u glavni grad SAD-a, a vjerojatno će tamo i završiti.

Buffalo je i u četvrtoj utakmici serije postigao prvi pogodak susreta, no kao i dva put prije, niti jučer ih to nije dovelo do pobjede. Sabresi zaista imaju za čim žaliti, svaki susret serije su odlično otvorili, ali imaju samo jednu pobjedu i na rubu su ispadanja. Noćas su u TD Gardenu poveli već u trećoj minuti kada je precizan Tim Kennedy.

Taj rezultat je stajao do sredine drugog dijela, kada povećanje vodstva gostima donosi Steve Montador. Povratak Bostona dogodio se na samom otvaranju trećeg perioda, kada u razmaku od četiri minute pogotke postižu David Krejci i Patrice Bergeron. Susret je, tako, otišao u produžetak, a zanimljivo je da su nakon 60 minuta udarci na vrata bili izjednačeni, 25-25, a i u svakom periodu posebno, obje momčadi su uputile jednak broj šuteva.

Produžetak zato nije nikoga iznenadio, a igralo se sve do osme minute drugog produžetka. Tada Buffalo radi veliku pogrešku, krivo su mijenjali i dobili su kaznu zbog viška igrača na ledu. Domaćini to objeručke prihvaćaju i pogotkom legendarnog Slovaka, Miroslava Satana, stižu do velike pobjede i vodstva 3-1 u seriji. Buffalo će morati zadržati vodstvo u sljedećem susretu, ako se žele vratiti u Boston.

Vancouver će se sigurno vratiti u Los Angeles, a to su osigurali noćašnjom pobjedom od 6:4. Domaći Kingsi su čak tri puta vodili, Canucksi stizali rezultat, a na kraju i pobijedili. Braća Sedin su odigrala najbolji susret serije, Henrik je postigao pogodak i asistirao, dok je Daniel upisao tri asista, te su tako predvodili svoju momčad do važnog slavlja.

Domaćine je u vodstvo doveo Drew Doughty, da bi za goste izjednačio Christian Ehrhoff. Kingsi opet vode nakon gola Dustina Browna, a za Canuckse izjednačuje Pavol Demitra. Treće vodstvo na susretu domaćinima donosi Anže Kopitar, a stvari u egal vraća Mikael Samuelsson, svojim već petim pogotkom serije.

Prvo vodstvo Vancouveru donio je Sami Salo osam minuta prije kraja, ali samo minutu kasnije izjednačuje Wayne Simmonds. Tada su se ukazali Sedini, i tri minute prije kraja, Henrik zabija na dodavanje Daniela za veliku pobjedu. Na samom kraju, Ryan Kesler je potvrdio slavlje Canucksa i izjednačenje u ovoj izrazito neizvjesnoj i uzbudljivoj seriji.

NHL, rezultati, 21.4.2010.:

Istočna konferencija:

Montreal – Washington 3:6 (1-3)

Boston – Buffalo 3:2 (2.OT) (3-1)

Zapadna konferencija:

Los Angeles – Vancouver 4:6 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!