Vodeni sportovi

U FINA kupu protiv Srbije

Maja Giljanović • četvrtak, 22.04.2010.
U FINA kupu protiv Srbije
Foto: Sandro Donda

Ždrijebom Svjetskog FINA kupa održanim u rumunjskoj Oradei hrvatski vaterpolisti su izvučeni u Skupinu A u društvu Srbije, SAD-a i Kine. Skupinu B čine domaćin Rumunjska, Španjolska, Australija i Iran.

Ispunjeno ljeto čeka izbornika Ratka Rudića i hrvatske reprezentativce. Između Svjetske lige u Nišu od 13. do 18. srpnja i Europskog prvenstva u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna najbolje hrvatske vaterpoliste koncem srpnja i početkom kolovoza očekuje i nastup na Svjetskom FINA kupu u Oradei kao idealna prilika zaslužiti vizu za Svjetsko prvenstvo jer najbolje četiri reprezentacije iz Rumunjske putuju u Šangaj 2011.

Ždrijeb održan u Oradei Hrvatsku je svrstao u Skupinu A u društvo Srbije, SAD-a i Kine, a Skupinu B čine domaćin Rumunjska, Španjolska, Australija i Iran koji je uskočio umjesto Južnoafričke Republike.

U našoj skupini utakmicu "para gaće" prvi susret između nas i svjetskih prvaka Srba 27. srpnja, protiv Kine igramo 28., a protiv Amerikanaca 29. srpnja. Izmakne li nam prvo mjesto čeka nas četvrtinale 30. srpnja (ovisno jesmo li drugi ili treći u skupini protiv trećeg ili drugog u Skupini B), a prođe li sve po planu i programu utakmica za medalju je šestog dana turnira 1. kolovoza.

Posljednje izdanje 2006. u Budimpešti osvojila je bivša Srbija i Crna Gora u finalu protiv Mađarske (10:9), a broncu je u utakmici za treće mjesto osvojila Španjolska protiv Hrvatske (13:10).

Vaterpolistice svoj FINA kup igraju u Christchurchu na Novom Zelandu od 17. do 23. kolovoza. U Skupini A su izvučene Grčka, Brazil, Kina i Kanada, a u Skupini B svjetske prvakinje SAD, Rusija, braniteljice naslove iz Tianjinga prije četiri godine Australija (zapele su u kvalifikacijama i uzdaju se u wild-card) ili predstavnice Južne Amerike i domaćin Novi Zeland.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!