Košarka

Vujošević: "Želim savršenstvo i na treningu"

Ivor Krapac • četvrtak, 22.04.2010.
Vujošević: "Želim savršenstvo i na treningu"
Foto: Kristijan Komarica

Duško Vujošević i igrači Partizana do sredine svibnja pred sobom imaju dva Final Foura. Ovog vikenda u zagrebačkoj Areni tražit će svoj četvrti uzastopni naslov u NLB ligi, idućeg mjeseca čeka ih i završni turnir Eurolige u Parizu, a bez obzira što će taj Final Four biti puno primamljiviji, i u glavni hrvatski grad doputovali su željni otići do kraja...

Čestitke koje su stizale od suparnika na zagrebačkom završnom turniru i Romana Lisca, direktora NLB lige, vjerojatno nisu bile samo kurtoazne. Košarkaši Partizana predvođeni trenerom Duškom Vujoševićem su za ovosezonski euroligaški uspjeh zavrijedili da im se oda priznanje, a rezultat koji su ostvarili u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju i činjenica da su trostruki branitelji naslova, guraju ih u prvi plan u potrazi za novim trofejem u NLB ligi.

Ipak, Vujošević se nerado stavio u ulogu prvog favorita, ističući da je na turniru ovakvog tipa i u jednoj utakmici sve moguće: "Vrijeme prije Final Foura je nekako ono kada sanjaš da ćeš uspjeti napraviti rezultat, ali kad se vratiš u realnost, shvatiš da su to snovi koji nisu ostvareni. Dat ćemo sve od sebe da te snove pretvorimo u realnost, imamo kvalitetu i karakter da to napravimo... No, sve momčadi koje su došle do ove krune sezone imaju svoju kvalitetu, igra se jedna utakmica, svatko ima po 25 posto šanse, a tih 25 posto, rekao bih, imamo i mi".

Prvi dio posla Partizan će pokušati napraviti u polufinalnom ogledu klubova iz Srbije. U petak u 17:15 sati čeka Hemofarm, od Vrščana su izgubili prošlog vikenda u prvenstvu, tijesno su slavili u oba susreta u NLB ligi, pa je Vujošević u najavi nove utakmice bio oprezan: "Igrat ćemo protiv ekipe koja ima vrlo veliku kvalitetu, Vršac je postao košarkaški centar u Srbiji, bit će vrlo teško i neizvjesno. No, vjerujem da je moja momčad u nijansama jača od Hemofarma i nadam se da ćemo, bez obzira što je to samo jedna utakmica, uspjeti razliku s papira prenijeti i na parket".

Duško Vujošević osvrnuo se i na zagrebačku Arenu u kojoj još nije bilo košarke, pa ni on još nije bio u njoj: "No, bio sam u Zagrebu puno puta i veselim se svakom novom dolasku - Zagreb je jedan od centara gdje se stvarala povijest košarke, bez pretjerivanja bih mogao reći da europska košarka ne bi bila ista da nije bilo Zagreba i Beograda, a naravno, ima i drugih košarkaških centara u regiji."

"Došli smo s potpunom opuštenošću i povjerenjem da će u Zagrebu sve biti u redu, Partizan je pristojan klub, u njemu igraju vrlo pristojni momci koji se ponašaju s poštovanjem jer za to imaju potrebu, a ne da se pretvaraju da su takvi".

Pobjeda u petak, pa dva dana kasnije još jedna, ništa drugo Partizanu sada nije važnije od toga: "Osobno imam potrebu da svaki trening bude savršen, da ima učinak, a da ne pričam kada je u pitanju utakmica koja slijedi. Sudjelovanje na Final Fouru u Parizu jest već ogroman uspjeh, tamo ćemo tražiti još veći rezultat, ali Pariz nam ne odnosi ništa što se tiče motivacije i želje kada je u pitanju bilo koja utakmica, pogotovo završetak NLB lige".

"Ovo je, na neki način, također međunarodno natjecanje, liga koja je, iza španjolske, stasala u jednu od najjačih u Europi iako se neke stvari sigurno moraju i promijeniti da se kvaliteta i dalje podiže", dodao je trener Partizana: "Mi ovu ligu maksimalno poštujemo, ništa što dolazi poslije ovog Final Foura neće nam odvući ni gram energije za utakmicu koja predstoji sutra protiv Hemofarma".

A kako dobiti Hemofarm? Partizanu je to lakše s kapetanom Petrom Božićem, koji je tricama u završnici obje utakmice odnio Vrščanima mogućnost za pobjedu u dva ovosezonska ogleda u NLB ligi, a sada, kao i njegov trener, tvrdi da svi imaju priliku: "Cijela liga bila je jako izjednačena i kvalitetna, možda i kvalitetnija nego prošle godine, to da se tek poslije posljednjeg kola znalo tko će biti treći i četvrti za Final Four dovoljno govori o tome. Sustav završnog turnira je takav da nema favorita, oni koje se gura u prvi plan ne pobjeđuju uvijek, svi imaju podjednake šanse".

Vrščani, s druge strane, znaju da će u polufinalu većina kao pobjednika vidjeti Partizan, a na njima je da poremete tu prognozu. "Rastemo već dugi niz godina, imali smo čast i sreću i da budemo pobjednici ove lige, tada kao prvi na tablici, ali svejedno gost na završnici u Beogradu - no, to pokazuje da svatko ima šansu", kazao je trener Željko Lukajić: "Sigurno da imamo šansu i sada, želja mi je da ponovno odigramo kvalitetnu i jaku utakmicu kakve smo ove sezone igrali protiv Partizana i da sve prođe korektno i sportski kao što je dosad prolazilo".

ABA liga

1Budućnost VOLI 40+110
2Partizan 40+94
3Mega Basket 40+41
4Dubai 31+20
5Crvena zvezda 22+33
6Studentski centar 22+6
7Cedevita Olimpija 22-9
8Igokea 22-20
9FMP 21+17
10Krka 13-14
11Split 13-22
12Borac Čačak 13-41
13Zadar 13-45
14Cibona 13-54
15Spartak Subotica 12-15
16Mornar Barsko zlato 04-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaABA liga

ABA liga

1Budućnost VOLI 40+110
2Partizan 40+94
3Mega Basket 40+41
4Dubai 31+20
5Crvena zvezda 22+33
6Studentski centar 22+6
7Cedevita Olimpija 22-9
8Igokea 22-20
9FMP 21+17
10Krka 13-14
11Split 13-22
12Borac Čačak 13-41
13Zadar 13-45
14Cibona 13-54
15Spartak Subotica 12-15
16Mornar Barsko zlato 04-101

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!