Rukomet

Podravka u Samobor po prvi trofej

Željko Kubatka • četvrtak, 22.04.2010.
Podravka u Samobor po prvi trofej
Foto: Željko Kubatka

Podravka Vegeta je glavni favorit za osvajanje 19. Kupa Hrvatske za rukometašice čija će se završnica odigrati u Samoboru…

U Samoboru će se odigrati završnica Kupa Hrvatske za rukometašice, a uz Podravku Vegetu u završnici još učestvuju Arena, Lokomotiva i Trešnjevka. Veliki favorit za osvajanje pehara je koprivnička ekipa, iako do finala mora pobijediti pulsku Arenu koja je jedina skinula "skalp" Podravkašicama u dosadašnjem dijelu prvenstva. Pulske rukometašice su porazile Podravku Vegetu u 16. kolu u Puli. Arena je slavila s rezultatom 30:26.

U drugom polufinalnom paru gledat ćemo gradski okršaj Lokomotive i Trešnjevke, a šanse za prolaz za Sportnet.hr prognoziraju treneri obje ekipe. "Podravka je jedan drugi svijet od svih ženskih klubova u Hrvatskoj. I po kvaliteti igračica i po organizaciji odnosno činjenici da su jedini pravi profesionalni klub u državi. Ne vjerujem da netko može iznenaditi i osvojiti Kup, ali sam siguran da će i Arena i protivnik u finalu učiniti sve da završnicu kupa učine zanimljivom.", mišljenja je trener Lokomotive Nenad Šoštarić.

Jesu li sve Lokosice spremne i kako je pripremao ekipu za kup upitali smo Šoštarića: "Osim problema s koljenom Tee Golubić ostale su igračice Lokomotive zdrave i normalno treniraju. Nekakvih posebnih priprema nema. Koncentriramo se prije svega na polufinalnu utakmicu sa Trešnjevkom i dati ćemo sve od sebe da se nađemo u finalu.

Trener Trešnjevke Boris Dvoršek također očekuje zanimljivu i neizvjesnu utakmicu gradskih rivala: "Živimo za tu tekmu i prolazak u finale. Mislim da smo mi i Lokomotiva podjednake ekipe, da tu nema favorita, poznamo se jako dobro, igrali smo puno međusobno, čak i trenirali zajedno par puta preko zime, vjerujem u dobru utakmicu i nadam se našoj pobjedi. Da, jako se pripremamo za završnicu, s obzirom na cilj koji smo si postavili. Jako cijenimo i respektiramo Lokomotivu, imaju sjajna krila i pivote, odličnog trenera, igraju sve bolje u obrani, imaju dobru vanjsku postavu i čeka nas izuzetno teška, neizvjesna utakmica. Mi smo u dobroj formi, najvažnije je da smo svi spremni i zdravi. Imamo ideju i viziju kako dobiti Lokomotivu, znamo gdje je naša prilika, u svakom slučaju prvi zadatak je odigrati odličnu obranu i spriječiti njihovu kontru, ako to uspijemo, bit ćemo blizu pobjede."

Može li tko iznenaditi Podravku pitali smo Dvoršeka: "Mislim da nema nikakve šanse da itko iznenadi Podravku i osvoji Kup. U ovom trenutku one su puno jače od svih i mislim da će uvjerljivo osvojiti ovaj trofej. Mislim da će jedino utakmica Trešnjevka-Lokomotiva biti interesantna na završnici Kupa. Drago mi je da se igra u Samoboru, jer vjerujem da bi mogla biti puna dvorana, što bi bilo jako dobro za ženski rukomet."

U prošlogodišnjoj završnici Kupa u Ivanić Gradu slavila je Podravka Vegeta pobijedivši u finalu Trogir. Koprivničkom timu je to bio 15. trofej, dok je Lokomotiva tri puta podigla pobjednički pehar u završnici Kupa.

Završnica Kupa Hrvatske za rukometašice:
subota, 24. travnja:
Podravka Vegeta – Arena, 17,00 sati
Lokomotiva – Trešnjevka, 19,00 sati

nedjelja, 25. travnja:
finale, 15,30 sati (HTV 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!