Nogomet

Platini: "Problem zvan Raymond"

Borna Rupnik • subota, 24.04.2010.
Platini: "Problem zvan Raymond"
Foto: EPA

Francuski izbornik Raymond Domenech tema je mnogih nogometnih rasprava u svojoj zemlji, ali i šire, a svoje je mišljenje ponudio i Michel Platini...

"Postoji problem zvan Raymond", izjavio je predsjednik Uefe Michel Platini u razgovoru za francuske medije, na temu izbornika francuske nogometne reprezentacije.

"Doduše, to je problem osobnosti, a ne trenerskog znanja. Poslije Europskog prvenstva nije znao kako dalje, ljudi su bili tužni zbog rezultata, a on se nije proslavio izjavama", objasnio je Platini, prisjećajući se Domenechove prosidbe nakon oproštaja Francuske s Austrijom i Švicarskom.

No, Platini smatra da će Domenech profesionalno odraditi svoje zadatke u Južnoafričkoj Republici: "Zna da je pogriješio, to je i priznao. A on je prije svega francuski izbornik i zna koje su mu dužnosti prema cijeloj francuskoj nogometnoj obitelji".

Ipak, ni 54-godišnji predsjednik Uefe nije pretjerano uvjeren u mogućnosti svoje izabrane vrste: "Ne čini mi se izglednim da mogu postati svjetski prvaci. Vjerojatno će proći drugi krug, ali potom će igrati s Argentinom i Nigerijom. A Francuzi ovog trena nisu najbolji na svijetu, nisu ni među prva tri.".

"S nekim se velikanima mogu mjeriti, ali teško će ih biti pobijediti. Osim toga, nemamo izrazitih zvijezda i smatram da smo izgubili jednu veliku generaciju", zaključio je Michel Platini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!