Ostali sportovi

Zagrebačka Mladost s dosta muke

Matej Milanović • subota, 24.04.2010.
Zagrebačka Mladost s dosta muke

Uz dosta muke Mladost iz Zagreba svladala je imenjake iz Kaštela i u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za odbojkaškog prvaka Hrvatske. Gosti su vodili 2:0 u setovima, ali su na kraju slavili tek u petoj dionici nakon veoma uzbudljivog susreta...

MLADOST KAŠTELA - MLADOST ZAGREB 2:3

Prvenstvo Hrvatske, finale doigravanja, druga utakmica, Kaštela

Mladost Kaštela: Božić, Ćuran (L), Močić, Mitev, Križanović, I. Ćosić, Stančin, Žaja, Šuker, Skočić, Rančić, F. Ćosić

Vezane vijesti

Mladost Zagreb: Zhukouski, Sabljak, Galić, Ivanišević, Colić, Raič, Nojić (L), Mirković, Žanić, Damjanović, Knežević, Mihalj

Suci: Stipaničev, Rajković

Nakon lagane pobjede u prvoj utakmici Mladost iz Zagreba je po drugu pobjedu u finalnoj seriji odbojkaškog prvenstva išla na teško gostovanje kod istoimenog sastava iz Kaštela. Domaći su pak pred mnogobrojnom publikom htjeli iznenaditi protivnike i osigurati barem jednu pobjedu u seriji.

Prvi set prošao je po očekivanjima. Kaštelani su uspjeli povesti tri razlike na samom početku, ali je Mladost proigrala kako je dionica odmicala. U napadu su gostujući igrači bez većih problema dolazili do poena, posebno laganim loptama spuštenima između dviju linija Kaštelana. Domaći pak nisu imali pravu ideju kojom bi prevarili protivničku obranu. Najveća je prednost na setu bila sedam razlike, koliko iznosi i konačnih 25:18.

Drugi set krenuo je slično prvom. Bolji početak domaćih i rana dva poena prednosti te postepeno buđenje Zagrepčana. Gosti su do drugog tehničkog odmora poveli dva razlike, a na povratku na teren zaredali su još dva poena. Činilo se da je na 18:14 set završen, ali su Zagrepčani jednim lošim prijemom i s dva neuspjela napada Galiča vratili domaće u igru. Gosti su izdržali u vodstvu sve do same završnice.

U 26. poenu Kaštelani su dobili odličnu priliku za izjednačenje. Gosti su se nekako obranili suradnjom Zhukouskog i libera Nojića, no u nastavku akcije je Ivan Ćosić spustio za 23:23 i erupciju domaće publike. Uslijedila je dugačka i žestoka borba u kojoj su gosti iz šestog pokušaja iskoristili set loptu, poenom Raiča za 34:32. Kaštelani su imali četiri prilike da izjednače, no niti izuzetna podrška domaćih navijača nije im pomogla da u tome i uspiju.

Treći set krenuo je izjednačeno za razliku od prva dva, a do prve osjetnije prednosti došli su Kaštelani s pet uzastopnih poena za velikih 13:9. Gosti su uspjeli odmah smanjiti na -1 i potom izjednačiti na 16:16, ali su Kaštelani serijom od 4:1 vratili rezultatsku inicijativu i došli jako blizu sasvim zasluženom setu. Do kraja dionice Zagrepčani se više nisu uspjeli vratiti i gosti su drugom set loptom zaključili dionicu. Poen za 25:22 donio im je Raič pogreškom na servisu.

Izjednačen je bio i početak četvrtog seta u kojem su gosti s dva uzastopna poena došli do 8:6 na prvom tehničkom time-outu. Neko vrijeme se igralo poen za poen, a domaći su pred sam odlazak na tehnički poen prvo izjednačili, a potom i poveli blokom Ivana Ćosića za 16:15. Po povratku na teren Kaštelani su pobjegli na 18:15, iako je 18. poen izazvao veliki protest gostujuće klupe, zbog sudačke odluke koja se u najmanju ruku činila sumnjivom.

Kaštelani su u tim trenucima iskoristili nepotpunu koncentraciju gostiju i pobjegli na šest poena prednosti. Zagrebački sastav je uspio smanjiti razliku, poništiti par set lopti i doći na 24:23, ali je 48. poen četvrtog seta ipak pripao domaćima za nevjerojatan povratak na 2:2 u setovima i odlazak u odlučujuću dionicu.

Greška domaćih u napadu i neuspjeli blok na Galiću dala je Mladosti bitnu prednost od 6:3 početkom petog seta. Gostima je to trebalo biti sasvim dosta, no upravo je blok Kaštelana odigrao glavnu ulogu u seriji od pet poena za preokret na 8:6. Kao što je cijeli susret bio pun preokreta, tako ni peti set nije završio tom serijom domaćih. Naime, gosti su uzvratili vlastitom serijom i nakon beskonačnog poena došli do 10:9. Nedugo zatim Mladost je osvojila ključan poen koji ih je odveo na +2, 13:11.

Utakmica je završena pogrešnim podizanjem Rančića za konačnih 15:12 Zagrepčana. Gosti su uspjeli tako u pet setova izvući utakmicu koju su vjerojatno trebali dobiti i ranije, no Kaštelani su zasluli doći do petog seta i u konačnici ih je malo dijelilo od pobjede koja bi izjednačila seriju. Ovako Mladost Zagreb vodi 2:0 i imate će priliku osvojiti novi naslov prvaka već u idućoj utakmici, u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!