Rukomet

Podravka i Lokomotiva u finalu

Željko Kubatka • subota, 24.04.2010.
Podravka i Lokomotiva u finalu
Foto: Dragan Kovač

U finalu Kupa Hrvatske sastat će se Podravka Vegeta i Lokomotiva koja je u gradskom dvoboju nadjačala Trešnjevku…

U prvoj utakmici polufinala u Samoboru sukobile su se Podravka Vegeta i Arena. Rukometašice Podravke su posebno bile motivirane jer su svoj prvi prvenstveni poraz doživjele od Arene.

Ovaj put dvojbi nije bilo, Podravkašice su pokazale pravu snagu i uvjerljivom pobjedom ušle u polufinale Kupa, iako je prvo poluvrijeme proteklo u boljoj igri Arene.

Koprivničke rukometašice su tek u nastavku slomile otpor Puljanki zahvaljujući raspucanoj Andreji Penezić. Penezić je postigla osam golova, kao i u Areni Tanja Kiridžić. Po šest golova zabile su Svitlana Pasičnik i Miranda Tatari.

U drugoj polufinalnoj utakmici Lokomotiva je porazila gradskog rivala, ekipu Trešnjevke. Prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj igri sve do pred kraj kada Lokosice rade prednost i na odmor odlaze s zalihom od +2 (16:14).

Druga polovica je protekla u stalnoj rezultatskoj prednosti Lokomotive. U 40. minuti prvi put Lokosice imaju +5 što održavaju i povećavaju do isteka 60. minute na konačnih šest golova prednosti.

Tri rukometašice Lokomotive su postigle po šest golova: Iva i Vesna Milanović-Litre, te Aneta Peraica. Mara Vidović je s osam golova za Trešnjevku bila najefikasniji strijelac na utakmici.

Nedjeljno finale Podravke Vegete i Lokomotive se igra u 15,30 sati pred kamerama HTV-a.

Kup Hrvatske za rukometašice, polufinale:
Podravka Vegeta – Arena 39:26
Lokomotiva – Trešnjevka 27:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 02:03
    BRAVO TANJA KIRIDŽIĆ!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik