Nogomet

Herbert: "Kod nas nema bunkera"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.05.2010.
Herbert: "Kod nas nema bunkera"

Novi Zeland će se pojaviti po prvi put na Svjetskom prvenstvu u nogometu nakon 1982. godine kada su u Španjolskoj upisali jedini dosadašnji nastup. Iskustva baš i nemaju previše, ali to ih neće spriječiti u pokušaju odigravanja što boljeg turnira...

Novi Zeland ne nalazi se u krugu reprezentacija koje bi mogle nešto napraviti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Čak štoviše, vrlo rijetko se uopće spominju i malo tko ih vidi kao prijetnju. No oni imaju svoje ambicije i neće biti nimalo lagan protivnik.

"Ukoliko budemo imali na raspolaganju sve igrače, mislim da možemo biti dovoljno hrabri i pružiti jak otpor protivnicima. Sigurno je kako se nećemo braniti, pristup nogometu s naše strane je drugačiji, a i profil igrača koje imamo nam omogućuje da igramo napadački", tvrdi izbornik Novog Zelanda Ricki Herbert.

Novozelanđani se nalaze u skupini F kao autsajderi u uglednom društvu Slovačke, Paragvaja i Italije. Već i nakon ždrijeba malo tko im je davao šanse za prolazak u drugi krug natjecanja.

Izbornik Herbert već sada ima okvirnu sliku koje igrače će voditi u Južnu Afriku. "Trenutno imam 19 imena. Onih 18 koji su igrali protiv Bahraina u kvalifikacijama bi trebalo biti tu i njima mislimo pridodati još neka imena. Ne brinu me komentari javnosti oko izbora igrača, uvijek će ih biti, moja je obaveza izabrati one za koje mislim da su najbolji u tom trenutku", dodao je Herbert.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!