Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši izgubili od Švedske

Sportnet • nedjelja, 02.05.2010.
Hrvatski ragbijaši izgubili od Švedske
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska ragbi reprezentacija izgubila je u posljednjem kolu Europskog kupa nacija skupine 2B u Enköpingu od domaćina Švedske sa 17:14 (10:0).

Naši ragbijaši loše su ušli u utakmicu, već u četvrtoj minuti domaćin je poveo sa 3:0. U devetoj minuti, nakon odličnog probijanja Jurišića veliku šansu za polaganje imao je Olujić, no lopta mu je ispala dva metra prije crte. Iz kontre Šveđanin Legge je ostvario polaganje, a uspješno izveo pretvaranje za visokih 10:0 Johansson.

Hrvatski izbornik Jakša Lovreta u poluvremenu je održao bukvicu igračima, pa su naši odmah počeli bolje igrati. U 46. minuti Rešetar je prvo smanjio na 10:5, a dodatna dva poena donio je Jurišić, za 10:7. U 71. minuti. Gowland je odlično probio te povisio na 15:7, a Johansson je pretvorio za 17:7.

U predzadnjoj minuti na 17:14 smanjio je Jurišić, no bilo je prekasno. Više nego očito je bilo da su naši mladići nakon susreta s Nizozemskom "praznih akumulatora" stigli u Švedsku, gdje je domaćin u potpunosti iskoristio prednost domaćeg terena i rastrojenost naše momčadi.

Na kraju natjecateljskog ciklusa Hrvatska je zasluženo sa šest pobjeda i dva izgubljena susreta osvojila drugo mjesto, a pobjeda nad prvoplasiranom Nizozemskom govori da je ova mlada momčad kad sazrije spremna i za više dosege.

Naši ragbijaši jučer su imali i podršku dvadesetak Hrvata iz Enköpinga i okolice.

Hrvatska je igrala u sastavu: Borozan, Osmanović, Nola, Draženović, Banks, Brajković, Dumančić, Buzov, Tvrdić, Zovko, Rešetar 5, Grubišić, Burazin, Olujić, Jurišić 9, Čulić, Blažević-Bandov, Ujaković, Šimić, Sekovanec, Šuta, Matić.

Konačni poredak:
Nizozemska 22,
Hrvatska 20,
Malta 16,
Švedska 12,
Latvija 10 bodova.

Novi ciklus europskih kvalifikacija počinje već u listopadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!