Nogomet

Van Nistelrooij ostao bez poziva

Borna Rupnik • utorak, 04.05.2010.
Van Nistelrooij ostao bez poziva
Foto: EPA

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk objavio je popis igrača na koje računa za kratko pripremno okupljanje, a na njemu nema iskusnog Ruuda van Nistelrooija...

Kao i nogometaši nekih drugih reprezentacija, i oni nizozemski ovih će se dana okupiti na kratkim pripremama koje bi izbornicima trebale olakšati posao izbora putnika za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk za tu je priliku pozvao 26 igrača, a najviše je pažnje privukao izostanak 33-godišnjeg Ruuda van Nistelrooija, napadača HSV-a koji je ove zime preselio iz Real Madrida u Njemačku upravo kako bi se redovitim igrama ponovno izborio za mjesto u nacionalnoj selekciji. Na popisu nema ni Rafaela van der Vaarta te Klaas-Jana Huntelaara.

Van Marwijku će nedostajati trojac koji se sprema za finale Lige prvaka - Arjen Robben i Mark van Bommel iz Bayerna, odnosno Wesley Sneijder iz Intera, no njihovo mjesto u zrakoplovu za jug Afrike ne bi trebalo doći u pitanje. Van Marwijk je pozvao i dvojicu debitanata, Jeremaina Lensa iz AZ Alkmaara te Ajaxovog Vurnona Anitu.

Očekuje se da će nizozemski izbornik popis reprezentativaca na koje računa za završne pripreme objaviti po završetku trening-kampa narednog tjedna.

Pozvani su sljedeći nizozemski igrači:

Vratari: Sander Boschker (Twente), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse) i Michel Vorm (Utrecht)

Braniči: Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Joris Mathijsen (HSV), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord) i John Heitinga (Everton)

Vezni igrači: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (Twente), Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar) i David Mendes da Silva (AZ Alkmaar)

Napadači: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal) i Jeremain Lens (AZ Alkmaar).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 15:04
    ispričavam se, gledao sam samo popis, bez teksta prije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 13:11
    a di su robben, sneijder, van der vaart...?????
    Obrisan korisnik