Tenis

Ančić propustio previše prilika

Branimir Korać • utorak, 04.05.2010.
Ančić propustio previše prilika
Foto: Dejan Popek

Mario Ančić zaustavljen je već na startu ATP turnira u Münchenu. Austrijanac Daniel Koellerer svladao ga je u dva tijesna seta sa 7:6(7), 7:5…

Daniel Koellerer bio je prilika za Marija Ančića da dohvati drugo kolo Münchena. Austrijanac nije spektakularan igrač i Mario s njim može igrati, međutim u ovom meču naš igrač je previše prilika propustio, imao je u rukama i prvi i drugi set, no Koellerer se provlačio i vraćao u set. Na kraju je u završnici oba seta pokazao više koncentracije te slavio sa 7:6(7), 7:5.

Pranjić uz Hrvate

Meč Marija Ančića i Daniela Koellerera iz VIP lože pratio je i Bayernov prvotimac Danijel Pranjić. Pranjić je veliki obožavatelj tenisa stoga i ne čudi njegova prisutnost na turniru u Münchenu. "Prvi put sam ovdje i jako mi se sviđa", rekao je Pranjić, a što se tiče drugog današnjeg meča važnog za Hrvate, smatra kako će Marin Čilić imati težak posao protiv Michaela Berrera. "Berrer je težak protivnik i igra u jako dobroj formi. Neće Marinu biti lako, no može daleko na ovom turniru i možda ga čak i osvojiti", dodao je Pranjić.

Ančić je odlično otvorio meč i već u prvom gemu oduzeo servis Austrijancu. Koellerer je pokušao uzvratiti, propustio je prve tri break lopte, a kada je Ančić stigao do dvostrukog breaka i servisa za set kod 5:2, Koellerer je uspio vratiti jedan izgubljeni servis.

Novi servis za set Mario je imao kod 5:4, no ponovno je Austrijanac pritisnuo, stigao do 15:40 te poravnao na 5:5. Mario je u najgorem trenutku ušao u krizu i izgubio dva puta servis zaredom te tako već osvojen set pustio da mu klizi iz ruku nakon serije Koellerera 4:0. Otišlo se u tie-break gdje je Koellerer bio konstantno u laganoj prednosti, propustio je dvije set lopte, ali treću je iskoristio i s 9:7 za 68 minuta uzeo prvi set.

Drugi set donio je nove neugodnosti za Ančića. U prva dva servis gema se prilično mučio, a na kraju je kod 1:1 i izgubio servis te se našao u problemima. Priliku za povratak Mario je dobio već u sljedećem gemu, iskoristio ju je i vratio se na 2:2.

Kod 4:3 Ančić je uspio oduzeti servis Koellereru i još jednom doći u meču na servis za set, ali kao i u prethodna dva puta se doveo u probleme, Koellerer je stigao do 15:40 te vratio izgubljeni servis smanjivši na 5:4. Problemi su se nastavili i u nastavku seta, kod 5:5 Mario gubi ponovno servis i Koellerer uzima pobjedu u dva seta.

Meč je trajao dva sata i 12 minuta, a sam rezultat pokazuje kako je bio vrlo izjednačen, no Koellerer je bio taj na čiju su stranu nijanse presudile. Ančić u povratku nakon problema s bolesti još uvijek traži pravu formu i udarac, to ne ide preko noći i trebat ćemo ga još neko vrijeme pričekati da ga gledamo u onim pravim izdanjima.

ATP München, prvo kolo:
Daniel Koellerer (Austrija - Mario Ančić (Hrvatska) 7:6(7), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!