Nogomet

Nijemci objavili preliminarni popis

Borna Rupnik • četvrtak, 06.05.2010.
Nijemci objavili preliminarni popis
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw objavio je popis od 27 imena na koja računa u pripremnom razdoblju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku...

Njemačka je javnost u četvrtak saznala koji će se njihovi nogometaši boriti za mjesto u zrakoplovu koji vodi na svjetsku nogometnu smotru. Njemačka će se u Južnoafričkoj Republici u prvom krugu susresti s Australijom, Srbijom i Ganom.

Izbornik Joachim Löw na neslužbeni je popis uvrstio 27 kandidata, a prije nego konačna 23 imena pošalje Fifi ima pravo na promjene.

Veliko je zanimanje izazvao izbor trećeg vratara nakon ozljede prvog čuvara mreže, Renea Adlera, a Löwova je odluka naposljetku očekivano pala na Bayernovog veterana Hans-Jörga Butta. Svoje mjesto pod suncem tražit će i mladi Bayernov trojac Holger Badstuber, Thomas Müller te Toni Kroos, koji završava razdoblje posudbe u Bayeru.

Löw je pozvao sljedeće igrače:

Vratari: Hans-Jörg Butt, Manuel Neuer i Tim Wiese

Braniči: Per Mertesacker, Heiko Westermann, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Andreas Beck, Arne Friedrich, Serdar Tasci, Marcell Jansen, Holger Badstuber i Dennis Aogo.

Vezni igrači: Michael Ballack, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Bastian Schweinsteiger, Christian Träsch, Mesut Özil i Toni Kroos.

Napadači: Lukas Podolski, Miroslav Klose, Stefan Kiessling, Cacau, Thomas Müller i Mario Gomez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8807.05.2010. u 14:23
    Boateng, Tasci, Aogo, Khedira, Trochowski, Ozil, Podolski, Klose, Cacau, Gomez jos samo fali golman i eto Elfa bez ijednog Nijemca
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 21:02
    klose ili podolski lete van...po meni klose prije.
    Obrisan korisnik