Košarka

Video: Grcima triler u Bercyju

Branimir Korać • petak, 07.05.2010.
Video: Grcima triler u Bercyju
Foto: Bernard Jurišić

Odlična druga polufinalna utakmica Eurolige. Dok je prvi dvoboj između Barcelone i CSKA pomalo razočarao, u drugom susretu Olympiakos i Partizan ponudili su bolju igru i veliku rezultatsku dramu. Sretniji je bio Olympiakos koji s 83:80 u produžetku prolazi u finale...

Olympiakos je drugi finalist Eurolige. Partizan je odigrao još jednu odličnu utakmicu i čak je mogao i on slaviti, ali Josh Childress na samom kraju regularnog dijela donio je produžetak Grcima. Tamo je Panagiotis Giannakis imao širi izbor svježijih i mirnijih igrača te je njegova momčad slavila 83:80. Posljednji šut na utakmici imao je Partizan, Aleksandar Rašić bio je u dobroj poziciji, no nije ubacio tricu za drugi produžetak.

Partizanov dobar start malo su narušile dvije osobne pogreške Vraneša za manje od dvije minute. Bez obzira na to nastavili su s odličnom igrom i nakon četiri minute imali su velikih 10:2. Olympiakos je u tom razdoblju izgledao neprepoznatljivo dok su Beograđani igrali puni energije i prijetili još većim odvajanjem već na startu.

Nakon minute odmora Olympiakos je povezao redove i uspio se postupno približiti. Na samom kraju četvrtine Teodosić je s istekom vremena ubacio tricu za smanjenje na 17:15. Za prvo izjednačenje trebalo je proći čak 15 minuta. U 15. minuti tricu je ubacio Bourousis i Grci su uhvatili Partizan poravnavši na 22:22.

Tu je Olympiakos polako počeo preuzimati inicijativu i na poluvrijeme je u konačnici otišao s vodstvom 33:28.

U trećoj četvrtini do same završnice Olympiakos je održavao prednost između tri i sedam poena, a onda je Partizan u samom finišu preko Robertsa, Kecmana i Marića poravnao na 52:52 uoči posljednje četvrtine.

Razdoblje dobre igre Partizana, a loše Olympiakosa nastavilo se i na početku posljednje dionice. Beograđani su odmah pobjegli na četiri poena prednosti da bi šest i pol minuta prije kraja imali 60:54.

Lica na Olympiakosovoj klupi u to vrijeme bila su smrtno ozbiljna i zabrinuta i Giannakis je morao pozvati minutu odmora. Uspio je podići momčad i razbiti Partizanov ritam, u manje od minutu napravili su 5:0 i vratili se u utakmicu.

U posljednju minutu ušlo se s minimalnim vodstvom Grka 63:62, Bourousis je pod košem promašio polaganje, Marić uhvatio loptu, ali mu je ispala točno Teodosiću u ruke. 47 sekundi do kraja Teodosić je ubacio oba bacanja za 65:62, a na drugoj strani se ukazuje Kecman tricom za 65:65.

35 sekundi do kraja krenuo je Olympiakos u napad, Teodosić je uzeo težak i nepotreban šut, promašio je i u kontru je odjurio izvrsni Bo McCalebb koji sedam sekundi do kraja polaže za 67:65.

Nakon minute odmora šut je ponovno uzeo Teodosić, ponovno je teško promašio, ali loptu je u zraku uhvatio Childress i zakucao za 67:67 2,6 sekunde do kraja! Olympiakos je uspio odigrati dobru obranu, McCalebb je šutnuo iz teške situacije i promašio.

U produžetku se bolje snašao Olympiakos kojem su trebale dvije minute da se odvoji i povede 75:70. Minutu i pol prije kraja produžetka nadu Partizanu dao je Jan Vesely ubačajem pod prekršajem te je još dodao i slobodno za smanjenje na 77:75. Bourousis nakon toga radi odličan posao u napadu, skida dva napadačka skoka i 30 sekundi do kraja ubacuje dva slobodna bacanja.

Partizan je dobro iskreirao naredni napad, Rašić je 17 sekundi prije kraja došao u dobru poziciju i smanjio na 79:78. Nisu Beograđani odmah dobro reagirali i napravili brzi prekršaj, prošlo je sedam sekundi kada je zaustavljen Teodosić. Branič Olyja ubacuje oba bacanja za 81:78, a Partizanu ostaje devet sekundi. Logično Olympiakos je napravio prekršaj i šest sekundi prije kraja poslao Rašića na slobodna bacanja, on je bio precizan i sve je ostalo otvoreno. Na drugoj strani bacanja je 5,2 sekunde do kraja ubacio Teodosić, Rašić je pobjegao i došao na čist šut za novi produžetak, ali nije bio precizan i Olympiakos odlazi u finale.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Linas Kleiza s 19 poena i 11 skokova te Josh Childress i Miloš Teodosić s po 17 poena. Nikola Vujčić u dvije minute na parketu nije se najbolje snašao. Kod Partizana Bo McCalebb je ubacio 21 poen, Aleks Marić 17 poena uz osam skokova, a Jan Vesely 13 poena uz deset skokova.

Euroliga

polufinale

Barcelona64:54CSKA Moskva
Partizan80:83 *Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

polufinale

Barcelona64:54CSKA Moskva
Partizan80:83 *Olympiakos

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 02:44
    još onaj jedan timeout kad je bio, i dule im objašnjava kako samo paploukasa moraju zatvorit da ne zabije koš...i krene napad, a papaloukas lagano položi..i kamera duleta pokaže, a ovaj jebe sve po redu...neprocjenjivo.. :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 02:11
    ma strasni su partizanine, navija san i ja za njih ko sta san i reka, ali sta bi dule da za papaloukasa, ili sta bi da da ovaj ne igra za oly
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 01:38
    žao mi partizana, volio bi da su dobili...ali i ovako su napravili vrhunsku stvar...zdušno sam navijo za njih danas...a mislim da je svako iz hrvatske ko voli i prati sport za njih navijo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 01:18
    U zagrebu sretno...a ovdje fulaju otvorenu tricu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 00:27
    puno mi je ih zao , umirem od smijeha
    Obrisan korisnik