Košarka

Partizan pao u novom produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 09.05.2010.
Partizan pao u novom produžetku
Foto: EPA

Košarkaši CSKA iz Moskve treća su momčad Europe. U susretu za treće mjesto na Final Fouru Eurolige upisali su pobjedu protiv Partizana 90:88. Partizan je tako i drugi susret u Parizu izgubio nesretno u produžetku...

CSKA i Partizan odradili su predigru finalu Eurolige. Oni su igrali susret za treće mjesto u Europi, nije to utakmica od presudnog značaja, ali kako je riječ o dva velika protivnika, rivalitet i prestiž su igrali važnu ulogu.

Moskovljani su bolje otvorili utakmicu i na krilima raspoloženog Trajana Langdona odradili su dobro prvo poluvrijeme, posebno samo otvaranje utakmice. U početnoj fazi su vodili s 19:8 da bi Partizan do kraja prve četvrtine ipak uspio malo smanjiti visok zaostatak.

Do odlaska na poluvrijeme Moskovljani su kontrolirali rezultat i situaciju na parketu, ali ponovno u završnici četvrtine Beograđani se bude i smanjuju zaostatak.

Pašutin promatrač

Bilo je zanimljivo vidjeti posljednju minutu odmora na susretu. Kamere su se fokusirale na klupu CSKA gdje su diskutirali J.R. Holden, Trajan Langdon i Viktor Hrjapa koji su praktički sami dogovorili akciju koja će se odigrati. Trener Moskovljana Evgenij Pašutin nešto je crtao po ploči, međutim trojica velikana su vodila glavnu riječ.

Taj trend rasta Partizana nastavio se i u trećoj četvrtini koju su značajno bolje odradili pa su tako sredinom četvrtine posve uhvatili Moskovljane i u nastavku dionice momčadi su se smjenjivale u vodstvu.

Momčadi su do sredine posljednje dionice pokušavale doći do značajnijeg vodstva, no nisu uspjele, a trica Kurbanova na ulasku u posljednjih pet minuta odvela je CSKA na 73:69. Nakon što su Rusi propustili nekoliko prilika za potpuno odvajanje, 2:15 do kraja Rašić iz kontre smanjuje na 73:71, a minutu do kraja Roberts ubacuje jedno bacanje za 73:72.

Na drugoj strani odgovornost je preuzeo Ramunas Šiškauskas koji 26 sekundi prije kraja odlazi na liniju slobodnih bacanja, rutinirano ubacuje oba za 75:72. Partizan nije išao na tricu nego spustio loptu na Marića kojeg faulira Kaun, a Marić vraća na minus jedan.

Uslijedio je novi brzi prekršaj, samo na krivom igraču. Moskovljani su gurnuli loptu Langdonu koji je miran s linije slobodnih bacanja. To se ne može reći za Viktora Hrjapu koji je kod 77:76 ubacio samo jedno slobodno bacanje, Partizanu je ostalo dovoljno vremena za posljednji napad koji polaganjem za produžetak završava Bo McCalebb.

Otišlo se u produžetak gdje je Partizan na minutu i pol do kraja tricom Božića došao do ugodnih 86:82. Nakon pogreške u napadu McCalebba, Hrjapa na drugoj strani ubacuje pod prekršajem za poravnanje, dodao je i slobodno bacanje te Moskovljani pol minute do kraja vode. 20 sekundi do kraja uzvratio je Rašić za 88:87, CSKA ide na dugačak napad i dvije sekunde do kraja susreta Holden ubacuje tricu za 90:88.

Nakon minute odmora tricu je šutnuo za pobjedu McCalebb, nije bio precizan i CSKA slavi.

Trajan Langdon ih je predvodio s 32 poena dok je 17 uz šest skokova dodao Viktor Hrjapa. Zoran Planinić nije ulazio u igru. Kod Partizana Roberts je ubacio 16 poena uz osam skokova, a po 15 poena dodali su Dušan Kecman i Aleks Marić.

Euroliga

za 3. mjesto

Partizan88:90 *CSKA Moskva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga

za 3. mjesto

Partizan88:90 *CSKA Moskva

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2010. u 03:17
    jooj...kako su to braća Pravoslavci namjestili.....haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 22:46
    di si sad Dušaneeee :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 22:29
    Potrošili zalihu sreće na finalu u Zagrebu ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 21:57
    Ljudi molim vas obratite paznju na statistiku Bolji procenat suta u svim , mnogo vise skokova, vise ukradenih, vise asistencija ali zato faulova.... Svaka casto momcima na svemu, mene su odusevili igrom i zalaganjem...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 20:35
    Dva nesrecna poraza Partizana, ali pokazali su opet da su veliki tim.
    Obrisan korisnik