Nogomet

Portugal: Bez Quima i Moutinha

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.05.2010.
Portugal: Bez Quima i Moutinha
Foto: EPA

Carlos Queiroz, izbornik Portugala, objavio je listu 24 igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu. Jedan od njih ipak će otpasti prije odlaska u Južnu Afriku...

Najveće iznenađenje izazvalo je nepozivanje vratara Benfice Quima i Sportingovog playmakera Joaa Moutinha, koji su sve do sada bili stalni članovi nacionalne vrste.

Iako je Queiroz najavio kako će danas u javnost izaći s konačnim popisom, promijenio je mišljenje te će odluku donijeti nakon liječničkih pregleda. Pripreme Seleçaa počinju u petak, 14. svibnja.

Stoper Real Madrida Pepe pod znakom je upitnika te će njegovo stanje utjecati na listu putnika u JAR. Pepe se tek nedavno vratio u trenažni proces nakon operacije koljena i duže pauze, a pokaže li pregledi da je spreman za napore koje ga idućih tjedana očekuju s popisa će otpasti netko iz dvojca Ze Castro - Ricardo Costa.

Queiroz će svoje izabranike okupiti u petak u Covilhi, a igrači koje očekuju završne klupske obveze pridružit će im se u roku do 19. svibnja. Do početka SP-a Portugalci će odigrati i tri pripremna susreta; 24. svibnja na rasporedu je dvoboj s Zelenortskom Republikom, 1. lipnja snage će odmjeriti s Kamerunom, dok će ih posljednji testirati nogometaši Mozambika, 8. lipnja.

Portugal na Svjetskom prvenstvu u skupini G očekuju okršaji s Obalom Bjelokosti, Brazilom i Sjevernom Korejom.

Vratari:
Eduardo (Braga), Daniel Fernandes (Iraklis), Beto (Porto)

Braniči:
Miguel (Valencia), Ricardo Costa (Lille), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Bruno Alves (Porto), Rolando (Porto), Ze Castro (Deportivo), Pepe (Real)

Vezni:
Fabio Coentrao (Benfica), Duda (Malaga), Pedro Mendes (Sporting), Tiago (Juventus), Deco (Chelsea), Raul Meireles (Porto), Miguel Veloso (Sporting), Simao Sabrosa (Atletico Madrid), Danny (Zenit), Nani (Manchester United)

Napadači:
Cristiano Ronaldo (Real), Liedson (Sporting), Hugo Almeida (Werder)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2010. u 15:56
    nista od portugala...imaju par vrhunskih igraca...nemaju osovinu nemaju golmana ni spicu...u obrani ce curit a u napadu ce štekat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 14:55
    ne fali im prava špica- imaju ju samo nije pozvana: 190 cm visoki makukula-prvi strijelac lige-zabio 21 gol u 34 nastupa za kayserispor prosječan turski klub. ne pozove njega a pozove almeidu koji je niža srednja klasa i grije klupu većini karijere. još je pozvao beta koji ima u nogama i rukama ove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 03:08
    Krila su im vrhunska (ronaldo - nani)...šteta što ostatak momčadi nije na toj razini... ali ovaj mulac od trenera će sigurno gurat Simaa umjesto Nanija pa ih ne vidim baš daleko.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 02:33
    Ne mogu. Za doci daleko potreban je odlican izbornik, a ne mucak. Ovo za spicu se slazem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 01:53
    Portugal je vrhunska momčad i sigurno mogu daleko.. Ali za naslov im fali jedna prava špica,vrhunski golgeter,a on im fali već godinama..
    Obrisan korisnik