Nogomet

Novi Zeland: Izabrana 23 junaka

Antonija Pavlić • utorak, 11.05.2010.
Novi Zeland: Izabrana 23 junaka

Menadžer Novog Zelanda Ricki Herbert izabrao je 23 igrača s kojima će otputovati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici...

Momčad Novog Zelanda u prvom će pojavljivanju na svjetskoj smotri poslije debija 1982. nastupiti sa sedmoricom "Europljana", među kojima se najviše ističe ime kapetana Ryana Nelsena, braniča Blackburn Roversa.

Osim njega na europskom kontinentu svakodnevno "rade" i Rory Fallon (Plymouth), Chris Killen (Middlesbrough), Tommy Smith (Ipswich), Chris Wood (West Bromwich), Michael McGlinchey (Motherwell), te mladi Danac s novozelandskom putovnicom Winston Reid (Midtylland).

Potonji je ujedno i jedan od tek dvojice koji će u Južnoafričkoj Republici ubilježiti prve službene nastupe u nacionalnom dresu; osim njega to će učiniti još jedan mladić, Aaron Clapham, koji je impresionirao u prošlotjednoj selektivnoj utakmici A vrste i izabrane jedanaestorice novozelandske prve lige. Ostatak je momčadi uglavnom nepromijenjen u odnosu na kvalifikacije.

"Aaron je tip igrača koji bi na internacionalnoj sceni trebao biti mnogo godina i uvjeren sam da je pred njim velika budućnost", kazao je o njegovom uvrštavanju u ekipu menadžer Ricki Herbert.

Ekipa će se službeno okupiti 19. svibnja, kada će otputovati na prijateljsku utakmicu s Australijom u Melbourneu i produžiti u austrijski kamp zajedno sa Srbijom i Slovenijom. U Južnu će Afriku doputovati 6. lipnja.

Novozelandski sastav za Svjetsko prvenstvo

Golmani: James Bannatyne (Team Wellington), Glen Moss (Melbourne Victory), Mark Paston (Wellington Phoenix)

Braniči: Andy Boyens (New York Red Bulls), Tony Lochhead (Wellington Phoenix), Ryan Nelsen (Blackburn Rovers), Winston Reid (FC Midtjylland), Ben Sigmund (Wellington Phoenix), Tommy Smith (Ipswich Town), Ivan Vicelich (Auckland City)

Vezni igrači: Andy Barron (Team Wellington), Leo Bertos (Wellington Phoenix), Tim Brown (Wellington Phoenix), Jeremy Christie (FC Tampa Bay Rowdies), Aaron Clapham (Canterbury United), Simon Elliott, Michael McGlinchey (Motherwell), David Mulligan

Napadači: Jeremy Brockie (Newcastle Jets), Rory Fallon (Plymouth Argyle), Chris Killen (Middlesbrough), Shane Smeltz (Gold Coast United), Chris Wood (West Bromwich Albion)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!