Košarka

Carter: "Moja šansa za naslov"

Ivor Krapac • utorak, 11.05.2010.
Carter: "Moja šansa za naslov"
Foto: EPA

Iako su tek na pola puta, igrači Orlando Magica ne skrivaju ambiciju da ove sezone naprave korak više nego prošle, kada su ih u finalu zaustavili LA Lakersi. Prvu polovicu posla obavili su impresivno, bez izgubljene utakmice na putu do finala Istočne konferencije...

Orlando Magic je na čistih 8-0 u NBA doigravanju, a iako se tih osam pobjeda dogodilo protiv Charlotte Bobcatsa i Atlanta Hawksa, lakših protivnika od onih koji momčadi Stana van Gundyja tek slijede, neporaženost u prve dvije serije nikako nije "za baciti". No, i Van Gundyju i njegovim igračima je jasno da dosad ostvareno neće previše značiti ukoliko posustanu na nastavku puta.

Joe Johnson nije igrao dobro u cijeloj seriji, nije ni sinoć, uz 14 poena sa slabih 5/15 iz igre. Nakon zvižduka u trećoj utakmici kritizirao je navijače i sinoć na sebe navukao još zvižduka, ali to ga nije brinulo: "Ne smeta mi, čovječe. Imam debelu kožu, već su mi zviždali i jače od ovoga".

Nakon svega, teško je očekivati da će ostati u Hawksima s obzirom da je ovog ljeta slobodan, no loše predstave u doigravanju nisu baš preporuka za potencijalnog novog poslodavca.

Protiv Hawksa im je sve išlo po željama i kod kuće i u gostima. Sinoć su završili posao s 98:84 u Atlanti, a prosječna razlika kojom su dobivali utakmice u ovoj seriji bila je 25,3 poena. "Dečki su fokusirani, bilo je sjajno to vidjeti", kazao je Vince Carter nakon što je sve završilo s glatkih 4-0: "Ovo je moja prilika za odlazak do naslova".

Opasnost prijeti izvana s niz opasnih šutera, a i pod obručem gdje dominira Dwight Howard, koji je istaknuo da ništa ne ide bez suigrača: "Igramo za nešto što je veće nego smo mi, a da to ugrabimo, morat ćemo raditi zajedno".

Kako su se osjećali Hawksi? Nemoć je najbolje opisao Jamal Crawford - nisu mogli previše: "Morali bismo igrati naše apsolutno najbolje, bez pogrešaka, da bismo dobili ovu momčad. Zbilja su sjajni, imaju jednaku priliku kao i bilo tko drugi da ove sezone uzmu naslov".

Na koga će Magic ići u finalu Istoka još se ne zna, a nema ni naznake, serija Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa je na 2-2 nakon četiri utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 13:46
    A mogli ste barem Carterovu sliku staviti. :P
    Obrisan korisnik