Nogomet

Dunga izostavio Adriana i Ronaldinha

Mihaela Bradovski • utorak, 11.05.2010.
Dunga izostavio Adriana i Ronaldinha
Foto: EPA

Izbornik Brazila Carlos Dunga objavio je danas popis 23 igrača na koje će računati u pohodu na šestu titulu svjetskih prvaka. Iznenađujućih poziva, ali i otkaza ima, a u pričuvi se, ukoliko za vrijeme priprema dođe do neočekivanih ozljeda, nalazi sedam javnosti nepoznatih imena...

Na Dunginu popisu odabranih tako nema napadača Adriana i mladog Neymara, te Milanovog ofenzivnog veznog Ronaldinha.

"Adriano je imao nekoliko prilika, ova ga reprezentacija uvijek prima k sebi, no postoje trenuci kada razum mora biti jači od srca", objasnio je svoj izbor Dunga.

Napad Brazilaca na SP-u ovisit će o formi i izdanjima Luisa Fabiana, Robinha, Nilmara i Grafitea čije je pozivanje mnogima najveće iznenađenje. Wolfsburgovog napadača Dunga je već isprobao u prijateljskom susretu s Irskom u veljači ove godine.

Izbornik Carioca tako će u Južnoj Africi povjerenje ukazati većini igrača koji su iznijeli kvalifikacije, odnosno osvojili prošlogodišnji Kup konfederacija.

"U budućnosti će se na popisima naći i neka nova, talentirana imena, no ne mogu pripremati momčad za 2014. godinu ako rezultat moram postići danas. Ovim putem molim naše navijače da nas podrže i stanu iza odluka. Mogu se pomiriti s time da me ne vole ili im nešto smeta, no sada moramo biti ujedinjeni."

Na popisu nema niti brazilskih veterana Ronalda i Roberta Carlosa.

Dodatak popisu na kojem se nalaze 23 imena onaj je na kojem je njih sedam u pričuvi. Tko su igrači koji će priliku dobiti ozlijedi li se netko od njihovih suigrača nije poznato.

Vratari:
Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham), Doni (Roma)

Braniči:
Juan (Roma), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter), Dani Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon)

Vezni:
Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Josue (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Bemfica), Kaka (Real), Julio Baptista (Roma)

Napadači:
Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2010. u 15:51
    predobro mi je sta dunga nema livog beka...ustvari ima gilberta od 68ipo godina...nemoze niko rec da nije moga zvat ronaldinha umisto josuea...ovi josue je stvarno sve osvjia i iskusan je strasno :P...a da ne govorin zva je nilmara i grafitea a nije pata...neka volija bi da ispdne odma u skupini pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 22:09
    Moguce da je Alex bolji, ali mozda Dunga ima vec pravu klapu sa ovim igracima. To se isto mora uzeti u obzir.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 16:37
    Pa normalno da ih nije zvao. Pa ne idu na SP u tulumima nego u nogometu.
    Obrisan korisnik
  • R. Marques12.05.2010. u 16:33
    Sve stoji, ali svejedno je Alexa iz Chelsea morao pozvati. Ovi stoperi nisu bolji od njega.
    R. Marques
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 15:32
    Brazil pod Dungom igra drugacije nego pod prijašnjim izbornicima. Oni igraju na kontra napade, igraju okomito, i bez puno dodira. U par dodavanja dolaze do sansi. Igraju sa dva zadnja vezna, jednim centralnim veznim i 3 napadacki orijentirana igraca. Vjerujem da se njemu Ronaldinho ne uklapa u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik