Nogomet

Ako bude igrao kao u Ajaxu...

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 24.05.2010.
Ako bude igrao kao u Ajaxu...
Foto: EPA

Jedan od najvažnijih igrača u reprezentaciji Urugvaja je Luis Alberto Suarez Díaz. Uz Diega Forlána trebao bi predvoditi napad Urugvaja, a bude li pružao igre kao u svom klubu, mogao bi zadavati mnogo problema suparničkim obranama.

Napadač Ajaxa i urugvajski reprezentativac, Luis Alberto Suarez Díaz, trenutno je jedan od najboljih napadača na svijetu. Na Svjetskom nogometnom prvenstvu trebao bi zajedno s Diegom Forlánom predvoditi napad Urugvaja i biti zadužen za postizanje pogodaka.

Luis Alberto Suarez Díaz

Datum i mjesto rođenja: 24.siječnja 1987. godine Salto

Reprezentacija: Urugvaj

Aktualni klub: Ajax

Dosadašnji klubovi: Nacional (2005.-2006.), Groningen (2006.-2007.)

Broj nastupa u reprezentaciji: 28

Golovi: 9

Luis Suarez ima sve karakteristike koje krase modernog napadača. On je igrač sjajnog driblinga, jak je na lopti, veoma brz i neugodan za čuvanje, a realizacija mu je odlična. Ove sezone igra fenomenalno u Ajaxu i u nizozemskom prvenstvu postigao je 35 golova u 34 utakmice. Izbornik Urugvaja, Oscar Washington Tabarez, vjeruje da sjajni napadač predstave iz Ajaxa može ponoviti i u dresu Urugvaja na skorašnjem Svjetskom prvenstvu.

Napadač je za svoju reprezentaciju debitirao 8.veljače 2007. godine u utakmici protiv Kolumbije i od tada je standardni napadač u reprezentaciji. Do sada je ukupno odigrao 28 utakmica u nacionalnom dresu, a devet puta se upisao u strijelce. Forlán je još uvijek glavni napadač u reprezentaciji Urugvaja, ali tu ulogu polako preuzima Suarez.

Urugvaj se nada Suarezovoj eksploziji

Pošto se na Svjetskom prvenstvu uglavnom igraju jake utakmice u kojima se treba iskoristiti svaka prilika, upravo bi Luis Suarez mogao biti ključna figura u reprezentaciji Urugvaja. Prvi topnik nizozemske lige ima odličan osjećaj za gol i ukoliko mu se ukaže prilika, zasigurno neće propustiti matirati protivničkog vratara.

U kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo Suarez je postigao pet golova. Suarez nije tip napadača koji će čekati loptu u protivničkom šesnaestercu, on je igrač koji traži loptu i koji je vrlo vješt u brzom driblingu, a ako mu se ostavi samo malo slobodnog prostora onda u većini slučajeva zatrese protivničku mrežu.

Činjenica je da Suarez u reprezentaciji još uvijek nije doživio "eksploziju" kao u dresu Ajaxa, međutim, mogao bi upravo na Svjetskom prvenstvu pokazati svu raskoš svog talenta. Da se zaista radi o vrhunskom igraču potvrđuje i interes najvećih europskih klubova poput Barcelone, Chelsea, Manchester Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.06.2010. u 23:11
    Pravopisni gurui, Oprostite mi na mojoj nepismenosti - no doista mi nije jasno što je trebalo pisati umjesto: "Ako bude igrao kao u Ajaxu..." Radujući se skorom prosvjetljenju, zahvaljujem Vam unaprijed na odgovoru!
    Bogomdani
  • cameosis26.05.2010. u 18:02
    kako su momcima koji su uputili na greške svi nabili minuse ... da dotični nemaju sami probleme s pravilnim izražavanjem? ovi ljudi zarađuju novce s pisanjem članaka, dakle moraju biti besprijekorni, točka!
    cameosis
  • Obrisan korisnik24.05.2010. u 19:05
    joj daj pustite pravopis može se dogoditi ...... nego suarez bi mogao puno kao i urugvaj samo da ima nekog modrića ili fabregasa iza sebe nema pravog špilmahera ni u klubu ni u repki
    Obrisan korisnik
  • Spoljo24.05.2010. u 16:48
    @dado0017Točno, nije o pravopisu.Međutim, na ovim stranicama, kao i na stranicama drugih novina, tekstovi trebaju biti na standardnom hrvatskom jeziku.Privatno autor može govoriti kako god hoće, ali ne smije objavljivati tekstove pravopisno i gramatički neispravne.
    Spoljo
  • Obrisan korisnik24.05.2010. u 16:41
    gle ako neko ne razumije to šta je napisano nek ne čita... jel imate vi lektora. pa nije ti ovo stranica o pravopisu
    Obrisan korisnik