Nogomet

Lagerback izabrao 30 Nigerijaca

Marin Pintur • srijeda, 12.05.2010.
Lagerback izabrao 30 Nigerijaca
Foto: Sandro Donda

Šveđanin na klupi Nigerije, Lars Lagerback, objavio je popis potencijalnih nigerijskih reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Nigerija se nalazi u grupi D gdje će se za plasman u drugi krug boriti protiv Argentine, Grčke i Južne Koreje...

Lagerback je Orlove preuzeo nakon afričkog Kupa nacija na kojem je Nigerija osvojila treće mjesto. Na popisu su se našla i dvojica nogometaša koji igraju u nigerijskom prvenstvu, vratar Akpan Bassey i branič Terna Suswan. Zanimljiv je i podatak da su čak tri vratara članovi izraelskih klubova.

Glavne nigerijske uzdanice na prvom svjetskom prvenstvu koje će se održati na afričkom kontinentu su sigurno Obi Mikel iz Chelseaja, Evertonov Yakubu Aiyegbeni, te Obafemi Martins koji nastupa za Wolfsburg. Na popisu je svoje mjesto našao i dobri stari Nwankwo Kanu koji je trenutno u Portsmouthu.

”Dva mjeseca smo putovali i pratili naše kandidate. Nije bio lagan zadatak, ali smo se odlučili za igrače za koje vjerujemo da su u ovom trenutku najspremniji”, rekao je Lagerbackov pomoćnik Austin Eguavoen.

Vratari: Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva), Bassey Akpan (Bayelsa United)

Braniči: Taye Taiwo (Marseille), Elderson Echiejile (Rennes), Chidi Odiah (CSKA Moskva), Onyekachi Apam (Nice), Joseph Yobo (Everton), Daniel Shittu (Bolton), Ayodele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (Red Bull Salzburg), Terna Suswan (Lobi Stars)

Vezni: Chinedu Ogbuke Obasi (Hoffenheim), John Utaka (Portsmouth), Brown Ideye (Sochaux), Peter Utaka (Odense), Kalu Uche (Almeria), Dickson Etuhu (Fulham), John Obi Mikel(Chelsea), Sani Kaita (Alania), Haruna Lukman (Monaco), Yusuf Ayila (Dynamo Kiev), Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moskva)

Napadači: Yakubu Aiyegbeni (Everton), Victor Anichebe (Everton), Nwankwo Kanu (Portsmouth), Obafemi Martins (Wolfsburg), Ikechukwu Uche (Real Zaragoza), Victor Obinna Nsofor (Malaga)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 03:17
    Dečki nemaju pojma kakav je golman Vincent Enyeama(ovi osim IanZG),Dele Aiyenugba je vrhunski za penale.Taiwo ima jaču bombu nego RCarlos,Yobo i Shittu su malo tromi i tu je najveći hendikep,Ayila i Mikel su dobri veznjaci,Obasi i Utaka na desnom krilu a Nsofoe i Odemwingie na ljevom krilu su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • IanZG13.05.2010. u 00:15
    Enyeama je sjajan, Taiwo, Yobo, Apam i Shittu su jako dobra obrana, Obasi, Etuhu, Mikel i Odemwingie čine solidnu vezu i Martins ako bude u formi sa Yakubuom... Vrlo moćna momčad, nadam se da će ih Lars dovesti do punog potencijala
    IanZG
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 21:46
    ma kakav kanu trebao zvat obasi-ja
    Obrisan korisnik
  • R. Marques12.05.2010. u 19:39
    solidna ekipica, mikel i etuhu su ok, napad odličan, malo lošija obrana. golman naravno uvijek problem svake afričke ekipe. nisu na razini kameruna i obale, ali mogu iznenaditi nekoga, grupa im je izjednačena pa mi možda i mogli proći, ali po meni nisu favoriti za prolaz.
    R. Marques
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 18:04
    Mikel je tu glavni frajer, ali 'strah' me ovih Nigerijskih golmana - mislim da će sigurno jedan od njih postati 'kiks dana' na JuTjubu, a ako se to ne dogodi - sto posto ce jedan od njih završit u ligi petice.
    Obrisan korisnik