Nogomet

Donovan: "Rooney je umoran"

Vedran Babić • četvrtak, 13.05.2010.
Donovan: "Rooney je umoran"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Američki reprezentativac Landon Donovan pesimističan je glede fizičke spreme jedne od glavnih engleskih uzdanica Waynea Rooneya. Donovan smatra da je iza Rooneya preveliki broj utakmica u ovoj sezoni i da možda neće biti spreman za napore koje zahtijeva jedno Svjetsko prvenstvo.

Premda smatra kako je Rooney za njega trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu, Donovan otkriva i drugu stranu priče. "On iza sebe ima čak 49 utakmica u ovoj sezoni i sigurno da je umoran, možda čak i potpuno istrošen. Kada ste ozlijeđeni, a usprkos tome nastavite igrati, stvari postaju teže", rekao je 28-godišnji reprezentativac SAD-a, aludiravši na aktualne probleme koje Rooney ima s gležnjem i preponama.

Donovan se osvrnuo i na pritisak koji dolazi s nastupom na svjetskoj smotri. "Ako mi ne ostvarimo zapaženi rezultat, ljudi u SAD-u neće previše mariti. No, ako Englezi podbace, to bi bio veliki udarac za njihove obitelji i zemlju općenito. Ne znam da li oni gledaju na to iz takve perspektive, ali mi svakako gledamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!