Nogomet

Hodgson: "Teško je naći utjehu"

Borna Rupnik • četvrtak, 13.05.2010.
Hodgson: "Teško je naći utjehu"
Foto: EPA

U Fulhamovom je taboru, razumljivo, vladalo razočaranje nakon izgubljenog finala Europske lige. Međutim, trener Roy Hodgson s pravom je ponosan na svoje igrače...

Fulham je na putu prema Hamburgu izbacio branitelja naslova, momčad Šahtara, zatim europske velikane poput Juventusa i HSV-a te tadašnje njemačke prvake iz Wolfsburga, no preko Atletica se više nije moglo. Ipak, trener Roy Hodgson raduje se budućim izazovima.

Simon Davies: "Željeli smo okušati sreću u jedanaestercima. Bili smo tako blizu, ali moramo čestitati Atleticu jer se radi o vrhunskoj ekipi. Sada nas boli, ali s vremenom ćemo vjerojatno shvatiti da smo napravili veliku stvar. Drago mi je što sam zabio, no trenutačno mi je mnogo teže zbog poraza".

"Ovo je gorka pilula za sve nas. Međutim, uopće ne razmišljam o odlasku, nije mi niti palo na pamet. Predan sam Fulhamu, imam ugovor i koliko ja znam ostat ću i sljedeće godine", izjavio je po završetku finala.

"Naravno, moji su igrači vrlo razočarani. Vjerovali su da imaju šanse osvojiti ovaj trofej. Nadali smo se tim jedanaestercima, koliko god da su oni uvijek lutrija", dodao je Hodgson.

Diego Forlan drugi im je pogodak zabio u samoj završnici drugog produžetka. "Trebat će vremena kako bismo to preboljeli, jedino nam se to motalo po glavi. Kada se sve zbroji, mogli smo napraviti i taj zadnji korak", smatra Fulhamov strateg.

Brede Hangeland: "Da, kod drugog Forlanovog gola lopta se odbila od mene. To će me mučiti još godinama. Da sam je barem drukčije blokirao... uvijek možete nešto napraviti drukčije. Mogao sam bolje reagirati, no i to je nogomet. Nekad ste gore, a nekad dolje. Ali treba priznati i da se Forlan izvrsno snašao.

No, unatoč tuzi, Hodgson je zadovoljan prezentacijom svoje momčadi, pogotovo u obrambenom dijelu: "Teško je naći utjehu i naravno da sam žalostan jer trud mojih igrača nije nagrađen. Ali odigrali smo dobru utakmicu, dobro smo izgledali na terenu, pa čak mogu reći da smo dobro zatvarali Forlana i Aguera. Nažalost, ne savršeno".

"Šteta je što smo izgubili, ali ne mogu biti ponosniji. Mislim da ovaj susret odražava ono što Fulham predstavlja. Vratili smo se u utakmicu, izborili produžetak i nadam se da su svi vidjeli da smo dali ono najbolje od sebe. Štoviše, po pitanju radne etike i odlučnosti mislim da smo se i nadmašili".

Hodgson je finale Kupa Uefe, natjecanja koje je prethodilo Europskoj ligi, izgubio i 1997. godine, kada je Inter nakon jedanaesteraca posrnuo protiv Schalkea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!