Rukomet

Kaštela i MKA*IPC u završnici Kupa

Ivana Strahija • četvrtak, 13.05.2010.
Kaštela i MKA*IPC u završnici Kupa
Foto: Ivana Strahija

Odigrane su još dvije utakmice Kupa Hrvatske za muške, a u oba je slučaja domaća ekipa slavila s minimalnom prednosti.

Poznata su još dva putnika u Final Four hrvatskog Kupa, uz već ranije u korist Zagrepčana riješen susret CO – Siscia. Još se čeka četvrti putnik, njega će odlučiti susret Nexe – Metković.

MKA*IPC – MOSLAVINA 34:32
Jako dobro su domaći rukometaši krenuli u susret protiv Moslavine, došli do 7:2 i onda stali. Kutinjani se dižu na 7:5, pa onda Čakovčani opet počinju igrati, a na poluvremenu je 17:14. Dojam neozbiljnosti pojačali su i propušteni ziceri čakovečkih rukometaša.

Bolje izgledaju domaći u drugom poluvremenu, vratar Slakoper nije im nepremostiva prepreka, pa odlaze na 24:18. Tada uz pomoć velikog broja isključenja igrača MKA*IPC-a Kutinjani smanjuju rezultat, a s 34:27 Moslavina uspijeva stići do konačnih 34:32, ali ne i više od toga.

U domaćim je redovima s devet golova najbolji bio Karačić, kod gostiju su Barić i Slukan zabili po šest.

KAŠTELA – BJELOVAR 30:29
Premijerligaš Bjelovar kiksao je kod Kaštela, a klub iz 1. HRL, i to sedmoplasirani na tablici, probio se u završnicu Kupa. To je najveći uspjeh te ekipe u hrvatskom rukometu i odličan podstrek solidnoj mladoj momčadi da nastavi svojim putem.

Veća želja za pobjedom domaćih presudila je gostujućim Bjelovarcima, koji su ipak trebali pokazati više s obzirom na rang u kojem se natječu. No, slavlje Kaštelana bilo je veliko, a još će veće biti ukoliko im se ostvari želja da ugoste završnicu Kupa u svom mjestu.

U domaćim je redovima najviše golova dao Radnić (8), dok je kod gostiju Gotal postigao isti broj golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!