Ostali sportovi

Aksentijević: "Slavonci, podržite odbojkašice"

Željko Kubatka • četvrtak, 13.05.2010.
Aksentijević: "Slavonci, podržite odbojkašice"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski odbojkaški izbornik Miroslav Aksentijević poziva Slavonce da podrže odbojkašice u prijateljskim ogledima s reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Rumunjske, te u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo…

Hrvatske odbojkašice se od 3. svibnja u Osijeku pripremaju za kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo 2011. godine. Utakmice će se odigrati u sportskoj dvorani Gradski vrt od 21. do 23. svibnja, a ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici grada Osijeka na Trgu Ante Starčevića i u Tvrđi. Cijene ulaznice su više nego prihvatljive i za 40 kuna će se moći tri dana uživati u vrhunskoj odbojci i atraktivnim odbojkašicama. Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna.

Hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević poziva publiku u Slavoniji i Baranji da dođu u dvoranu Gradski vrt i podrže odbojkašice. Prije kvalifikacijskih utakmica hrvatska reprezentacija će imati pripremne utakmice s Bosnom i Hercegovinom u petak 14. svibnja u Đakovu, te s Rumunjkama u Osijeku 18. svibnja.

"Uvjeti u Osijeku su stvarno vrhunski i nemamo se na što požaliti. Zahvalio bih svima u Osijeku koji su nam ovih dana na raspolaganju i koji su nam omogućili boravak i pripreme. Ovo je prigoda da pozovem Đakovčane na utakmicu s Bosnom i Hercegovinom te naravno publiku u Slavoniji prije svega da nas dođu bodriti i u ovim prijateljskim utakmicama, ali najviše u predstojećim kvalifikacijama.", rekao je Aksentijević.

"Bez obzira o kojem se suparniku radi naše su odbojkašice uvijek iznimno motivirane. Susret s Bosnom i Hercegovinom u Đakovu, kao i susret protiv Rumunjske u Osijeku poslužiti će kako bi dao prigodu svim igračicama koje imam na raspolaganju te počeo stvarati sliku o tome kako će izgledati udarna postava odnosno provjerio koje igračice mogu izvršiti postavljene zadaće."

"Mogu reći da sam iznimno zadovoljan dosad odrađenim. Igračice su nakon uvodne faze okupljanja i ipak istrošenosti nakon napornih klupskih sezona u ovih nešto više od tjedan dana rada došle do određene razine kakvu inače posjeduju. Premda mi smo još uvijek u debeloj fazi priprema i vjerujem da će do početka kvalifikacija postići najvišu svoju razinu."

Što se tiče igračkog kadra naknadno je poziv dobila Mia Todorović, igračica Rijeke. Za kapetanicu Maju Poljak, koja je nedavno odigrala finale play offa turske lige, vjeruje se da bi mogla stići već do susreta u Đakovu, dok je potpuno neizvjesno kada će se reprezentaciji priključiti Senna Ušić-Jogunica, koja igra završnicu talijanskog prvenstva.

Ukoliko se u finalu odigraju samo tri utakmice Senna bi se tada trebala u Osijeku pojaviti uoči samog početka kvalifikacijskog turnira, no ukoliko se play off produži na tri dobivene utakmice, moguće je da izbornik Aksentijević uopće ne može računati na igračicu talijanskog Scavolinija za predstojeći prvi turnir u Osijeku, a reprezentativkama bi se tada priključila uoči drugog turnira koji se igra od 28. do 30. svibnja u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!