Nogomet

Sorensenov oporavak po planu

Ante Zovko • subota, 15.05.2010.
Sorensenov oporavak po planu

Danski vratar Thomas Sorensen optimističan je glede svoga nastupa na Svjetskom prvenstvu, unatoč ozljedi koju je pretrpio u dresu Stoke Cityja.

Stoke City je 26. travnja "pregažen" na Stamford Bridgeu sa 7:0, a Thomas Sorensen je tijekom susreta dislocirao rame. Iskusni je vratar ipak uvršten na preliminarni popis danskog izbornika Mortena Olsena. Sad se nada da će se njegovo ime pojaviti i na konačnom popisu.

Sam Sorensen se javio s pozitivnim vijestima. "Počeo sam se oporavljati, a jučer sam prvi put vježbao s loptom, što je dobro, ali naravno ima još mnogo prostora za napredak. Nadam se da ću se kroz par tjedana, uz mnogo napornog rada, vratiti punom treningu."

Međutim, koliko god se htio pojaviti na vratima Danske već 14. lipnja protiv Nizozemske, 33-godišnji veteran ostaje oprezan. "Ključno je ne požurivati jer se to često događa kad se osjećate dobro, ali pri tome riskirate da ne pretjerate, što vam se može osvetiti i ostaviti vas u još goroj situaciji."

"Jednostavno moram nastaviti polako i biti oprezan. Još je nekoliko tjedana do prve utakmice i u ovom sam trenutku vrlo optimističan", zaključila je danska "jedinica".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!