Košarka

Francuzi bez Turiafa na SP

Branimir Korać • subota, 15.05.2010.
Francuzi bez Turiafa na SP
Foto: EPA

U kratkom roku francuski izbornik saznao je dvije loše vijesti koje zadaju značajan udarac njihovim ambicijama. Nakon odustajanja Tonyja Parkera, na SP-u neće imati niti Ronnyja Turiafa...

Francuska će na Svjetskom prvenstvu u Turskoj biti značajno oslabljena. Svakako najveći hendikep je neigranje vođe reprezentacije Tonyja Parkera koji je nakon ozljedama obilježene sezone morao na odmor. Svaki naknadni otkaz je težak udarac za Francusku, pa je tako primljena i vijest o ozljedi Ronnyja Turiafa.

Krilni centar Golden State Warriorsa ozlijedio je koljeno i morat će na operaciju koja će ga udaljiti sa Svjetskog prvenstva. Ne samo da će propustiti Svjetsko prvenstvo, Turiaf će vjerojatno biti prisiljen propustiti i početak naredne NBA sezone.

U kratkom priopćenju izrazio je žaljenje što ne može pomoći francuskoj reprezentaciji u Turskoj te se nada kako će u budućnosti imati više sreće sa zdravljem te biti na raspolaganju izborniku.

Problem s otkazima Parkera i Turiafa nije jedini problem koji muči Francuze, vrlo je neizvjesno i hoće li moći nastupiti još jedan njihov NBA igrač i to Nicolas Batum. Batum je u nekoliko navrata tijekom doigravanja ozlijedio operirano rame i nije neizgledna čak i nova operacija što bi ga definitivno maknulo s liste putnika za Tursku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!