Nogomet

Honda: "Možemo biti prvaci svijeta"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.05.2010.
Honda: "Možemo biti prvaci svijeta"
Foto: EPA

Japanci u Južnu Afriku odlaze prepuni optimizma. Iako ih malo tko vidi među mogućim osvajačima naslova prvaka svijeta, oni tamo odlaze upravo s takvim ambicijama...

Japanske ambicije u Južnoj Africi nadilaze njihove mogućnosti. U svim analizama se spominju kao opasna i neugodna reprezentacija, ali reprezentacija daleko od vrha i mogućnosti osvajanja naslova svjetskog prvaka. No shodno njihovom mentalitetu, oni vjeruju kako mogu i do naslova.

"Ukoliko ne budemo igrali svoju igru, nećemo ništa napraviti. Isto tako ukoliko ne odemo tamo s ciljem osvajanja naslova prvaka svijeta, ne moramo niti putovati. Sve reprezentacije koje dolaze su one najviše razine i moramo biti spremni i boriti se da osvojimo naslov", optimistično je govorio uoči odlaska s aerodroma Narita veznjak Japana Keisuke Honda.

Honda smatra kako Japan u Južnoj Africi za ostvarivanje dobrog rezultata mora igrati napadački i napasti sve protivnike. Njihov izbornik postavio je letvicu na polufinale, a Honda je ipak bio još zahtjevniji.

No prvo će im biti teško probiti se kroz skupinu gdje ih očekuju teški susreti s Kamerunom, Nizozemskom i Danskom, reprezentacijama koje su barem na papiru u prednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2010. u 10:04
    prvo sm pomislio da je rijč o formuli...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 21:27
    bas me je nasmijao ovaj honda...
    Obrisan korisnik
  • miha116.05.2010. u 15:05
    Jel to ovi koji su izgubili od srpske lige?
    miha1
  • Obrisan korisnik16.05.2010. u 12:20
    Ma dajte..., znam da je "novinska sveta dužnost" prenositi vijest, ali.., budete li i dalje puštali ovakve stvari Story & Co. bit će mala dijeca za Vas! Šalim se, ali ovi nogometaši na baterije, kao i afrička ekipa (Kam, Nig, Alž, ...) svoju su šansu imali u zadnjih 15-20 godina u doba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik