Nogomet

Ladić: "U srijedu će biti drukčije"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 17.05.2010.
Ladić: "U srijedu će biti drukčije"
Foto: Kristijan Komarica

Uporna kiša nije olakšala igru na čakovečkom stadionu SRC Mladosti, ali su oba izbornika, i Dražen Ladić i Miljenko Dovečer, nakon utakmice kazala kako je on dobro poslužio svrsi.

Mnogi su očekivali da će mladi Hrvati upisati puno više golova od tri postignuta, a taj je aspekt utakmice onaj kojim nije zadovoljan izbornik Dražen Ladić. "Prvo poluvrijeme odigrali smo solidno, u drugom ne baš, nije se smjelo dogoditi da mi u 45 minuta ne stvorimo protiv slabije ekipe četiri-pet prilika. Iako nije bilo loše, moglo je biti i mnogo bolje. Dogovorili smo se na primjer da igramo s maksimalno dva dodira lopte, čega smo se držali u prvom poluvremenu, a u drugom baš i ne", kazao je nakon susreta Ladić.

Utakmica je ipak poslužila svojoj svrsi: "Ovakvi susreti važni su za stjecanje sigurnosti i za veselje igre. Nije se lako motivirati protiv slabijeg protivnika, sigurno će drukčije biti u srijedu protiv Slovačke", rekao je izbornik.

Vezane vijesti

Međimurski selektor Miljenko Dovečer prvo je reprezentaciji, koja jako rijetko gostuje u Čakovcu, zahvalio na dolasku i na prilici: "Moram izraziti veliku zahvalu hrvatskoj reprezentaciji, izborniku Ladiću i dakako Školi nogometa što su omogućili ovaj susret. Bila nam je to odlična prilika za promociju igrača s našeg područja. Najvažnije je da nije bilo ozljeda, a za reprezentaciju ne brinem ni malo, siguran sam da će s najmanje jednakim rezultatom pobijediti i Slovake."

Što se igre njegovih izabranika tiče, Dovečer je kazao: "Mislim da smo pružili dobar otpor i da su nas mladi reprezentativci malo podcijenili. Dobio sam dosta dobar uvid u kadar kojim Međimurje kao regija raspolaže, a neki su me i iznenadili vrlo ugodno, a posebno mladi koji su ušli u drugom poluvremenu. Dobrom selekcijom od njih možemo stvoriti nogometaše i za NK Međimurje."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!