Nogomet

Južnoafrikanci pobjedom otvorili stadion

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 17.05.2010.
Južnoafrikanci pobjedom otvorili stadion
Foto: EPA

Južnoafrička Republika jučer je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Tajlanda i slavila s visokih 4:0. Izbornik Južnoafričke Republike, Carlos Alberto Parreira, bio je zadovoljan igrom svoje momčadi.

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo Južnoafrička Republika odmjerila je snage s Tajlandom. Utakmica se odigrala na novom stadionu Mbombela u Nelspruitu, čime je on službeno i otvoren, a domaćini su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu.

Mrežu Tajlanda u 23. minuti načeo je Tshabalala, a u razdoblju od samo četiri minute dva gola postigao je Katlego Mphela. U zadnjoj minuti susreta Južnoafrička republika je došla i do četvrtog pogotka kojeg je postigao Parker.

Trener Južnoafričke Republike, Carlos Alberto Parreira, nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo: "Ovo su pripreme pred Svjetsko prvenstvo i to je bila vrlo važna utakmica. Naša je igra napredovala i ne brinem se o našim protivnicima. Igrali smo dobar nogomet i imali smo dobar posjed lopte. Možda bi trebali malo popraviti našu transformaciju prema naprijed i na tome ćemo raditi do početka Svjetskog prvenstva".

Dva gola na utakmici postigao je Katlego Mphela. "Mislim da sam odigrao vrlo dobru utakmicu i ovi golovi će mi podignuti samopouzdanje. Bila je to važna utakmica jer smo morali vidjeti gdje se nalazimo. Kad se još malo uigramo bit ćemo još opasniji", rekao je.

Izbornik Tajlanda, Bryan Robson, čestito je domaćinima na pobjedi i rekao: "Južnoafrička Republika odigrala je vrlo dobru utakmicu i pokazali su odličan nogomet, posebno u prvom poluvremenu. Atmosfera na stadionu je bila nevjerojatna. Pokušao sam svojim igračima davati upute, ali to je bilo nemoguće zbog glasnog navijanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!