Nogomet

Vidić: "Cilj je drugi krug"

Borna Rupnik • utorak, 18.05.2010.
Vidić: "Cilj je drugi krug"

Nemanja Vidić jedna je od najjačih karika reprezentacije Srbije, a vjeruje da u njegovoj momčadi ima još prostora za napredak, sve u cilju postizanja što boljeg rezultata u Južnoafričkoj Republici...

Reprezentacija Srbije uskoro počinje posljednje pripreme za odlazak u Južnoafričku Republiku, a Nemanja Vidić smatra da će biti dovoljno vremena da se svi dovoljno odmore prije zahtjevnog turnira.

"Želimo li dobar rezultat, što podrazumijeva i pobjedu nad nekom nogometnom velesilom, moramo poboljšati neke elemente igre. Na SP-u igraju samo najbolji. Moramo biti spremni da u drugom krugu odlučuje jedan susret u kojem je sve moguće. Zato moramo očuvati atmosferu koju smo imali u kvalifikacijama".

"Pripreme nisu još počele za sve, neki imaju i sedam dana obveznog odmora. Iza većine nas je jaka sezona s dosta utakmica, no ima vremena da ispravimo nedostatke", kaže stoper Manchester Uniteda za Press Online.

Dobre će pripreme biti nužne kako bi se ispunila visoka očekivanja, kaže: "Svi očekujemo mnogo. Cilj je prolazak u drugi krug, a potom bi nam trebalo i malo sreće. Na Svjetskom prvenstvu nema slabih protivnika i odlučivat će nijanse".

"Usredotočeni smo na prvu utakmicu, ali analizirat ćemo sve protivnika. Gana ima vrlo jaku mladu reprezentaciju, a nekoliko je igrača pozvano i u seniorsku vrstu. Australija nam je nepoznanica, ali tradicionalno ostvaruje dobre rezultate na velikim natjecanjima. O njemačkoj se kvaliteti sve zna", dodaje.

Vidić pritom ističe da bi snaga Srbije trebala ležati u momčadskoj igri: "Svi ćemo se braniti i svi ćemo napadati, kao kolektiv. Ne trebamo dijeliti linije, bez obzira što svatko ima svoje zadatke".

Naposljetku se osvrnuo i na svoju klupsku budućnost: "Igram u jednom od najvećih klubova, u jednoj od najjačih liga na svijetu i ne vidim zašto bih to mijenjao".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.05.2010. u 05:21
    ghana i srbija idu dalje.
    cameosis
  • beaver19.05.2010. u 07:38
    Ja mislim da mogu preko svabi i australije do drugog kruga. U Ghani nikad neznas sto ces dobiti.
    beaver
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 02:07
    Gana će vam j.... kevu.
    Obrisan korisnik