Nogomet

Babel: "Nisam siguran da ću na SP"

Ante Zovko • četvrtak, 20.05.2010.
Babel: "Nisam siguran da ću na SP"
Foto: EPA

Iako je uvršten na preliminarni popis nizozemske reprezentacije, napadač Liverpoola Ryan Babel priznaje da nije uvjeren hoće li vidjeti Južnoafričku Republiku.

Babel u protekloj sezoni nije odigrao zapaženu ulogu u dresu Redsa, uglavnom se pojavljujući kao rezerva. I dok je u Njemačkoj 2006. bio član reprezentacije, ovaj put se boji da neće vidjeti Crni kontinent.

"Još uvijek nisam siguran hoću li biti u momčadi, ali je moj cilj igrati na Svjetskom prvenstvu", kaže 23-godišnji napadač. "Svjetsko prvenstvo je nešto posebno za svakog nogometaša. Bilo mi je 18 godina kad sam 2006. bio u ekipi, što je bilo sjajno iskustvo."

Babel se našao na popisu Berta van Marwijka za pripreme u Austriji, ali će se morati nametnuti u vrlo oštroj konkurenciji Kuijta, Van Persieja, Robbena i Huntelaara. Prva trojica čine se kao sigurni putnici za Afriku, a odluka će se vjerojatno lomiti između Babela i Huntelaara.

"Mislim da imamo dobru momčad. Ako svi budu spremni, imat ćemo izvanrednu ekipu koja će se moći suprostaviti svakome", dodao je mladi napadač Liverpoola.

Nizozemska će svoju prvu utakmicu skupine E igrati 14. lipnja protiv Danske, a kasnije joj slijede ogledi protiv Kameruna i Japana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!