Nogomet

Evra: "Idemo po naslov"

Nikola Vlahović • četvrtak, 20.05.2010.
Evra: "Idemo po naslov"
Foto: EPA

Francuski reprezentativac, Patrice Evra, izjavio je da Francuska ima najbolje igrače na svijetu i da putuju u Južnoafričku Republiku po naslov.

Francuska se na Svjetsko prvenstvo plasirala preko Republike Irske zahvaljujući kontroverznom pogotku kojem je prethodilo Henryjevo igranje rukom. Izbornik Raymond Domenech ne uživa veliku potporu tamošnje javnosti, a ankete pokazuju da Tricolore nitko ne vidi u završnici Svjetskog prvenstva.

Međutim, branič Manchester Uniteda, Patrice Evra, ima drugačije mišljenje i vjeruje da njegova reprezentacija može osvojiti turnir u Južnoafričkoj Republici. "Francuska javnost ne vjeruje u nas, ali pravi navijači su uvijek tu i znam da su uz nas. Istraživanja pokazuju da nismo favoriti, međutim, mi smo gladni trofeja", rekao je 29-godišnjak.

Ponudio je Evra i recept za osvajanje Svjetskog prvenstva. "Moramo vjerovati u sebe i to je najvažnije, a ne da nam ljudi govore da smo smeće. Ova reprezentacija putuje na Svjetsko prvenstvo s ciljem da ga osvoji. Mi na svakoj poziciji imamo skoro najbolje igrače na svijetu, ali to nas ne čini najboljom momčadi, međutim, to možemo postati", dodao je Evra.

Kapetan Francuske, Thierry Henry, nije imao baš uspješnu sezonu u Barceloni, ali Evra smatra da će na Svjetskom prvenstvu biti pravi: "Ako je netko imao lošu sezonu u klubu to ne mora značiti da će biti loš i na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice s Irskom bio je razočaran natpisima u francuskim medijima. On je čovjek koji uvijek želi pobijediti pa će tako biti i u Južnoafričkoj Republici", zaključio je igrač Manchester Uniteda.

Francuska se nalazi u skupini A zajedno s Južnoafričkom Republikom, Meksikom i Urugvajem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 06:19
    osobno sam fan mnogih francuskih nogometaša , ali stvarno........ uz domenecha nemaju šanseda imaju drugog trenera mogli bi dosta daleko,jer budimo realni u francuskoj repki ima kvalitere i to mnogo samo nije problem na terenu nego na klupi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2010. u 00:21
    Šaljivdžija ovaj Patrice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 23:52
    Pa ako je Platini sredio da im svaku utakmicu sudi Martin Hansson, imaju šanse.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 23:32
    Nisu bas najbolji igraci, ali uz malo pozitivne karizme smjestili bi ih u cetvrtfinale. No prvo treneru zabraniti rad u nogometu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 20:02
    popio je sigurno sa fergusonom jednu casicu pa bunca, a sta ce jadan...xD
    Obrisan korisnik