Nogomet

Pernar: "Antolović uskoro odlazi"

Nikola Vlahović • četvrtak, 20.05.2010.
Pernar: "Antolović uskoro odlazi"
Foto: Martina Japundžić

Cibalia je ove sezone osvojila treće mjesto u domaćem prvenstvu i tako ostvarila povijesni uspjeh. Nakon završenog slavlja na red su došle pripreme za sljedeću sezonu.

Na početku sezone nitko se nije nadao da Cibalia može odigrati cijelu sezonu u visokom ritmu i na kraju doći do trećeg mjesta. Nakon što su izborili Europu, u Vinkovcima se polako posprema igrački kadar za sljedeću sezonu.

Prvi koji je trebao obaviti razgovore oko produženja suradnje je trener Stanko Mršić. "Neka to sve još miruje dok se ne odmorimo od velikog uspjeha Cibalije. Više ćemo znati za koji dan kad razmotrim sve opcije koje trenutno imam", zagonetno je rekao Mršić u razgovoru za Glas Slavonije.

Na izjavu Mršića nadovezao se sportski direktor Dražen Pernar: "Sigurno je da ćemo još razgovarati. Vjerojatno ima još nekih ponuda koje razmatra jer svatko sebi želi najbolje. Do kraja tjedna moramo doći do dogovora jer trebamo dogovoriti igrački kadar i plan priprema".

Sve je izvjesnije da će Vinkovčane napustiti Tomislav Pavličić. Za njegove usluge zainteresirani su domaći i inozemni klubovi. "Nešto se dogovara i više bi se trebalo znati do kraja mjeseca. Mi smo mu ponudili poboljšani ugovor, međutim, znamo koliko želi otići vani ako dobije dobru ponudu, a to će se vjerojatno dogoditi. Ako se to ne realizira onda će ostati u Cibaliji", rekao je Pernar.

Najtraženiji igrač Cibalije je odlični vratar Marijan Antolović i uprava kluba nada se da će na njemu ostvariti najveći transfer u povijesti kluba. "Stalno nam stižu novi upiti i sa sigurnošću mogu reći da će Antolović uskoro napustiti naš klub. Uglavnom nas zovu klubovi iz najjačih europskih liga. Do kraja tjedna vjerujem da će u klub doći i nekoliko konkretnih ponuda. Na početku smo tražili milijun eura, a sada se transfer vrti oko dva milijuna eura. Klubovi sami podižu cijenu našem vrataru pa vjerujemo da će transfer biti najveći u povijesti Cibalije", zaključio je Pernar.

Još jedan važan igrač Vinkovčana je i Josip Milardović koji bi trebao i dalje nositi dres Cibalije. "S njim smo obavili razgovore i dogovorili sve sporne detalje, tako da očekujem kako ćemo nastaviti suradnju. Međutim, ukoliko dođe inozemna ponuda onda bi ga pustili, bez obzira što bi imao potpisan ugovor s nama", dodao je sportski direktor Cibalije.

U Vinkovcima bi ovo ljeto moglo biti vrlo "prometno", osmorici igrača ističu ugovori, a čelni ljudi kluba razmišljaju i o pojačanjima. "Mi smo sad u situaciji da nam se nude igrači, a ne da ih molimo da dođu u Cibaliju. Izlazak u Europu puno nam je pomogao što se toga tiče. Trenutno su nam interesantna tri, četiri igrača i pregovaramo oko njihova dolaska, a hoće li svi doći ovisi o broju igrača koji će otići", kaže Pernar.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!