Nogomet

Lippi: "Nije me briga za kritike"

Antonija Pavlić • četvrtak, 20.05.2010.
Lippi: "Nije me briga za kritike"
Foto: EPA

Talijanski trener Marcelo Lippi rekao je kako se neće previše obazirati na medijsko kritiziranje prije, u tijeku i nakon Svjetskog prvenstva, budući da u glavi ima samo jednu misao i poseban cilj - zadržati naslov najbolje svjetske nogometne reprezentacije...

Strateg koji je Italiji prije četiri godine u Njemačkoj donio iznenađujući naslov svjetskih prvaka Marcelo Lippi proteklih je dana izložen oštroj paljbi talijanskih novinara, a sve zbog popisa igrača za svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici.

"Riskiram li s popisom? Da, ali nije me briga", kazao je na provokacije. "Nije važno koliko ću riskirati. To mi nikada nije bio problem. Rizik je uvijek prisutan, jer se u suprotnom ne bi imalo smisla vraćati u pokušaju obrane naslova svjetskih prvaka."

Lippi je, podsjetimo, iz sastava izostavio legendarnog negdašnjeg kapetana Francesca Tottija, Rominog napadača i do prije godinu-dvije jednog od najboljih igrača svijeta Lucu Tonija, braniča Nicolu Legrottagliea, mladog veznjaka Antonija Candrevu te Fabija Grossa, koji mu je 2006. praktički donio svjetsku titulu, u polufinalu zabivši odlučujući zgoditak za prolazak, a potom i realiziravši posljednji jedanaesterac u raspucavanju kontra Francuske.

"Znam da će me novinari masakrirati. Ali nije me briga", ponovio je. "Sve što napišu ući će mi kroz jedno, a izaći kroz drugo uho. Želim vratiti emocije i atmosferu iz Njemačke", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!