Nogomet

Prandelli novi talijanski izbornik?

Antonija Pavlić • petak, 21.05.2010.
Prandelli novi talijanski izbornik?
Foto: EPA

Vjerojatni odlazak 52-godišnjeg Marcela Lippija s klupe azzurra poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici već je sada nagnao predsjednika Talijanskog nogometnog saveza da počne tražiti novo rješenje za vruću klupu, a navodno je posao prvotno ponuđen Fiorentininom strategu Cesareu Prandelliju...

Cesare Prandelli mogao bi poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici zamijeniti Marcela Lippija na klupi talijanske nogometne reprezentacije, budući da je za sada prvi izbor predsjednika Saveza Giancarla Abetea.

"Fiorentinin direktor Andrea Della Valle priopćio je Talijanskom nogometnom savezu kako odluka o Cesareovu preuzimanju klupe reprezentacije leži isključivo na njemu", rečeno je iz redova violine uprave.

"U interesu ekipe i navijača, ipak, želimo da se čitava novonastala situacija razjasni što je moguće prije, kako bismo mogli početi planirati buduće radnje", jasni su iz Fiorentine.

Lippi je s talijanske klupe otišao poslije osvajanja Svjetskog prvenstva 2006., ali se ipak vratio zamijeniti Roberta Donadonija i pokušati donekle zakrpati njegov veliki neuspjeh na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008.

No, već je od početka dao naslutiti kako će putovanje na jug Afrike biti njegovo zadnje s reprezentacijom, a i nedavno je talijanskim medijima obznanio kako "predsjednik Abete njegovu odluku već dobro poznaje". Sudeći prema tome da već traži nasljednika, nije teško pogoditi konačni odabir.

Prandelli je trenutačno najdugovječniji trener u Italiji (u Fiorentini je od 2005.), a ove je godine najbolje uspjehe postigao u Europskoj ligi. Momčad je, također, iz putnika u drugu ligu preobrazio u ozbiljnog kandidata za igranje u Ligi prvaka. U nekim se kombinacijama za upražnjeno mjesto spominju i dolasci Carla Ancelottija ili Roberta Mancinija, ali je teško vjerovati da će iz Chelseaja, odnosno Manchester Cityja, otići tek nakon godine dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!