Nogomet

Robson-Kanu: "Teško protiv Hrvatske"

Borna Rupnik • petak, 21.05.2010.
Robson-Kanu: "Teško protiv Hrvatske"
Foto: Davor Sajko

John Toshak dovest će svoj Wales u Osijek u desetkovanom izdanju. Zato se prilici nadaju neki velški mladići poput Hala Robson-Kanua...

Velška će reprezentacija na prijateljski ogled s Hrvatskom stići bez najvećih imena. Neće biti Craiga Bellamyja, Aarona Ramseya ili Garetha Balea, kao ni brojnih drugih standardnih prvotimaca, a britanski su mediji postavu koja kreće put Osijeka već proglasili "najslabijim Walesom u povijesti".

Bilo kako bilo, izbornik John Toshak ukazao je povjerenje mladićima koji će se silno željeti nametnuti kao dugoročnija rješenja u izabranoj vrsti. Među njima je i Hal Robson-Kanu, koji će dan prije utakmice s Hrvatskom proslaviti 21. rođendan.

"Oduševio me poziv u seniorsku reprezentaciju, a tek sam prošli tjedan debitirao za onu mladu", rekao je britanskim medijima presretni napadač Readinga.

Ipak, zna da u Gradskom vrtu neće biti lako: "Teško ćemo se suprotstaviti Hrvatskoj. Doduše, sve su međunarodne utakmice teške".

"Meni će najvažnije biti istrčati na teren, odnosno dobiti barem poneku minutu. Želim igrati što više i drago mi je da mi Wales nudi priliku za to", dodao je.

"Iza mene je dobra sezona. Loše smo počeli, no kako je prvenstvo odmicalo to smo bili bolji. A sada imam iskustvo igranja u prvoj momčadi i cilj mi je ustaliti se u udarnoj postavi", zaključio je Hal Robson-Kanu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!