Nogomet

Radomir Antić izabrao Orlove

Damir Žbulj • subota, 22.05.2010.
Radomir Antić izabrao Orlove

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Radomir Antić donio je konačnu odluku o putnicima za Južnoafričku Republiku. Jedina dvojba ostala mu je glede vratara, jer od četvorice samo trojica će vidjeti svjetsku smotru.

Radomir Antić s prvotnog popisa otpisao je šestoricu igrača, Jagošu Vukovića, Slobodana Rajkovića, Nemanju Matića, Nemanju Tomića, Dejana Lekića i Miralema Sulejmanija, a između četvorice vratara past će odluka o posljednjem koji će prvenstvo gledati preko malih ekrana.

Antić nije detaljnije objasnio svoju odluku nego je kratko izjavio: "Iskoristili smo pripreme na najbolji mogući način. Bavili smo se svojom igrom, ali i protivnicima. Imamo dovoljno informacija o njima i najvažnije je da nastavimo kontinuitet u radu. Naši reprezentativci su u protekloj sezoni imali značajne uloge u svojim momčadima i s ponosom možemo reći da su ostavili duboki trag u više nacionalnih prvenstava."

Vezane vijesti

Osvrnuo se i na probleme njemačke nogometne reprezentacije: "Ozljede nekih standardnih reprezentativaca, prije svega Michaela Ballacka, neće bitno utjecati na njihovu igru. On će više nedostajati kao kapetan i vođa, a uvjeren sam da će njihov izbornik pronaći pravo rješenje na terenu."

Srbija se nalazi u skupini sa Njemačkom, Australijom i Ganom. Završni dio priprema, koje započinju u ponedjeljak, reprezentacija Srbije će odraditi u Austriji, gdje će odigrati prijateljske susrete sa Poljskom i Novim Zelandom, a oproštajni susret pred svojim navijačima će odraditi 5. lipnja u Beogradu protiv reprezentacije Kameruna.

Vratari: Vladimir Stojković (Wigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebie), Anđelko Đuričić (Uniao Leiria).

Braniči: Branislav Ivanović (Chelsea), Antonio Rukavina (München 1860), Nemanja Vidić (Manchester United), Neven Subotić (Borussia Dortmund), Aleksandar Luković (Udinese), Ivan Obradović (Real Zaragoza), Aleksandar Kolarov (Lazio).

Vezni igrači: Dejan Stanković (Inter Milan), Gojko Kačar (Hertha BSC), Nenad Milijaš (Wolverhampton), Zdravko Kuzmanović (VfB Stuttgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (FC Köln), Miloš Ninković (Dynamo Kijev).

Napadači: Milan Jovanović (Standard Liege), Nikola Žigić (Valencia C.F.), Marko Pantelić (Ajax), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Vojvodina).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!